Νέα τροπή πήρε το θρίλερ με την πτώση στον γκρεμό και το θάνατο της 28χρονης Κορίνας Λαβάρνου στη Γαύδο, καθώς ο 40χρονος Κρητικός δίνει διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη στο αυτοκίνητο τα μοιραία λεπτά πριν από την τραγωδία. Ο 40χρονος φίλος της φοιτήτριας, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την πτώση του οχήματος, παραδέχθηκε στο αρμόδιο Τμήμα της Τροχαίας ότι το αυτοκίνητο είχε 2η ταχύτητα και όταν άναψε τη μηχανή για να θέσει σε λειτουργία το καλοριφέρ, εκτινάχτηκε στον γκρεμό.

«Όντως, έτσι είναι, γιατί έκανα το λάθος όταν γύρισα το κλειδί της μηχανής να πατήσω ταυτόχρονα και το αμπραγιάζ του συμπλέκτη, κάτι που συνηθίζουν πολύ παλιοί οδηγοί, με αποτέλεσμα να… εκτιναχθεί το ΙΧ προς τον γκρεμό πριν προλάβω να κάνω οτιδήποτε… Κρυώναμε, το ίδιο και η Κορίνα, που τη ρώτησα κι έτσι αποφάσισα να ανοίξω το καλοριφέρ για να ζεσταθούμε, αφού βρισκόταν ήδη σε κατηφόρα όπως και το είχα σταθμεύσει», φέρεται να υποστήριξε σε συμπληρωματική κατάθεση ο 40χρονος. Η κατάθεση ήρθε μετά τις δηλώσεις του πραγματογνώμονα της οικογένειας, ο οποίος ανέφερε ότι στο αυτοκίνητο ήταν «κουμπωμένη» η 2η ταχύτητα.

Ωστόσο, χθες ο 40χρονος υποστήριξε ότι η ταχύτητα μπήκε την ώρα της πτώσης από τα σώματά τους. «Τα καθίσματα ήταν τραβηγμένα τέρμα πίσω. Η δευτέρα μπήκε με τις κουτρουβάλες, θα μπορούσαν να είχαν μπει όλες οι ταχύτητες, να μπει τρίτη, τετάρτη… Έτσι όπως χτυπιόμασταν δύο άτομα, γιατί ήμασταν στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Τα καθίσματα είναι όλα πίσω τραβηγμένα, πώς θα φτάσω τα πετάλια; Και είναι και ριγμένα. Μόνο που κουτρουβαλάγαμε έτσι, όλο το σασμάν θα μπορούσε να έχει αλλάξει ταχύτητες», είπε στο Mega o 40χρονος.

«Ανικανότητα των αρμόδιων» λέει ο δικηγόρος

Μετά την παραδοχή του ιατροδικαστή Κρήτης, Σταμάτη Μπελιβάνη, ότι η 28χρονη φοιτήτρια θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν μεταφερόταν έγκαιρα σε νοσοκομείο, ο δικηγόρος της οικογένειας, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, μίλησε στην ΕΡΤ για «εγκληματική πολύωρη καθυστέρηση της αεροδιακομιδής και των σωστικών μέσων».

«Θέλουμε να ενημερωθούμε ποιος ήταν ο εντεταλμένος για την πτητική άδεια του ελικοπτέρου. Δεν είναι δυνατόν στις 6:15 το αργότερο να έχουν ενημερωθεί όλοι οι συναρμόδιοι, να έχουν ενημερωθεί ο εντόπιος γιατρός, η εντόπια αστυνομία, η τροχαία Χανίων, η αστυνομία Χανίων, η εντόπια πυροσβεστική, η πυροσβεστική Χανίων, η ΕΜΑΚ του νομού Ηρακλείου, το 166, να είχαν ενημερωθεί άπαντες και να μη δόθηκε έστω μία ευκαιρία σε αυτό το άτυχο κορίτσι να παλέψει για τη ζωή του, παρά εξέπνευσε στις 10:20 εντελώς αβοήθητο», τόνισε ο δικηγόρος.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ανικανότητα. «Εγείρονται πάρα πολλά ερωτήματα. Έφθασαν στις 12 το μεσημέρι για να μεταφέρουν το άψυχο σώμα της άτυχης κοπέλας στις 2:00 το μεσημέρι στο νοσοκομείο. Η ανικανότητα αυτών των ανθρώπων κοστίζει ζωές και πρέπει να αναλάβουν τις ποινικές και αστικές ευθύνες», σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Αναφορικά με όσα υποστηρίζει ο 40χρονος, ο Φίλιππος Σκαμπαρδώνης τόνισε στο Mega ότι «εγώ δεν υιοθετώ εικασίες. Δεδομένα είναι τα εξής: υπάρχει στο κιβώτιο ταχυτήτων ταχύτητα δεύτερη. Το σασμάν έχει κουμπωμένη τη δεύτερη ταχύτητα. (…) Στο συγκεκριμένο σημείο είναι δύσκολο να τσουλήσει αυτοκίνητο με ταχύτητα και να κατέλθει στον γκρεμό».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time