Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται τελικά η υπόθεση θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη μετά την αποκάλυψη-βόμβα αυτόπτη μάρτυρα ότι είδε μπροστά στα μάτια του τον 77χρονο πολιτικό να δολοφονείται από ψαράδες της Ερέτριας.

Ο μάρτυρας περιέγραψε την περασμένη Παρασκευή στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» τα όσα είχε δει και ακούσει τη μοιραία μέρα της 24ης Ιανουαρίου που είχε εντοπιστεί νεκρός ο πρώην υπουργός. Με τη μαρτυρία του επιβεβαίωσε όχι μόνο την παρενόχληση που δέχτηκε το φουσκωτό σκάφος του Σήφη Βαλυράκη από επαγγελματικό αλιευτικό, αλλά και τις υποψίες της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη ότι ο σύζυγός της είχε πέσει θύμα δολοφονικής ενέργειας.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, που μίλησε σε καθεστώς ανωνυμίας, είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι ήταν πρόθυμος να καταθέσει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών που συμμετέχει στις έρευνες για την εξακρίβωση των συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο του παλαίμαχο πολιτικού, όχι όμως και στο Λιμενικό της περιοχής. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ζήτησε να καταθέσει σε αστυνομικές Αρχές καθώς υπάρχει φόβος στην περιοχή για όσους γνωρίζουν τι έγινε εκείνη την Κυριακή.

Η κινητοποίηση των Αρχών μετά τη συγκεκριμένη μαρτυρία ήταν μεγάλη, ενώ σχετική ερώτηση κατέθεσαν χθες στη Βουλή τέσσερις βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με την οποία ζητούν από τους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Μπιάγκης, Γιώργος Καμίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου στην ερώτησή τους αναφέρονται και σε δημοσίευμα του News247, σύμφωνα με το οποίο οι δύο ψαράδες που φέρονται να χτύπησαν τον Σήφη Βαλυράκη είναι «άτομα που ήταν οργανωμένοι στη “Χρυσή Αυγή”, στοιχείο που ενδεχομένως να δίνει και άλλη διάσταση στην επίθεση σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ με την έντονη αντιδικτατορική δράση».

Στο μεταξύ, χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος μάρτυρας μετέβη στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει τα όσα γνωρίζει, ενώ άλλες πληροφορίες τον ήθελαν να έχει προηγουμένως δώσει κατάθεση στο Λιμενικό όπου αρνήθηκε όχι μόνο ότι βρισκόταν στην Ερέτρια εκείνη την ημέρα, αλλά ακόμα και ότι έδωσε συνέντευξη στη συγκεκριμένη εκπομπή.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι η Εισαγγελία Χαλκίδας αναμένεται εντός της εβδομάδας να ζητήσει από τον τηλεοπτικό σταθμό τα στοιχεία ταυτότητάς του. Λιμενικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναφέρουν ότι η υπηρεσία δέχεται «πυρά» για την αποτελεσματικότητα των ερευνών, παρότι έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη, ωστόσο, είναι αυτή που θα κρίνει εάν θα αλλάξει η υπηρεσία που διενεργεί την έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο μάρτυρας που διαμένει στη Χαλκίδα υποστήριξε ότι την ημέρα του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη βρισκόταν στο Νησί των Ονείρων της Ερέτριας και σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από το σημείο όπου δέχτηκε την επίθεση ο πρώην υπουργός. Όπως είπε, οι επαγγελματίες αλιείς διαπληκτίστηκαν με τον Σήφη Βαλυράκη, τον έβρισαν και στη συνέχεια ο ένας από αυτούς τον χτύπησε με ένα κοντάρι δύο-τρεις φορές στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο άτυχος πολιτικός να βρεθεί στη θάλασσα.