Ο executive chef και ο πολυβραβευμένος με αστέρια Michelin Έκτορας Μποτρίνι ετοιμάζεται πυρετωδώς για  το άνοιγμα της εστίασης, περιμένοντας παράλληλα και τις επίσημες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους φορείς. Ο διάσημος σεφ μιλάει στη Σάσα Σταμάτη και στα parapolitika.gr: «Είμαστε σε αναμονή για την αναγγελία των μέτρων. Δεν έχουμε κάτι στα χέρια μας ακόμα επίσημο. Περιμένω να ανοίξουμε ομαλά και ωραία. To Πάσχα το χάσαμε δυστυχώς και για την Κέρκυρα ήταν μεγάλο πλήγμα γιατί η Κέρκυρα είναι από τους πρώτους προορισμούς για Πάσχα». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έκτορας Μποτρίνι διαθέτει το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα, το οποίο είναι το καλύτερο εστιατόριο τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα και το μόνο που βραβεύεται με διπλό χρυσό σκούφο.

Ο ΣΕΦ

Η  μαγειρική για τον Έκτορα Μποτρίνι, δεν είναι απλώς μια δημιουργική τέχνη, είναι τρόπος επικοινωνίας και έκφρασης του εσωτερικού του κόσμου. Δίνει μεγάλη σημασία στην ομάδα του και στις συνεργασίες με τους ντόπιους παραγωγούς, οι οποίοι του προμηθεύουν τις καλύτερες δυνατόν πρώτες ύλες για να μετατρέψει το φαγητό σε γαστρονομική εμπειρία.

Η φιλοσοφία της κουζίνας του είναι ολιστική: Συνδέει τη φύση, τον περιβάλλοντα χώρο και τα υλικά με τις μνήμες του από την οικογενειακή του παράδοση κι από τους τόπους που έζησε και ζει. Αυτές τις μνήμες μεταμορφώνει σε φαγητό, επιδιώκοντας να προσφέρει μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία στους πελάτες των εστιατορίων του. Στόχος του είναι να έχει η κουζίνα του το πρόσημο του τόπου του και για αυτό προσπαθεί να παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γεύσεις της Ελλάδας σε όσους επισκέπτονται τα εστιατόρια του.