Ένα βήμα πριν βρεθούν ποινικά υπόλογοι ενώπιον της Δικαιοσύνης για εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας φαίνεται ότι βρίσκονται πλέον δύο γνωστοί ηθοποιοί καθώς η έρευνα που διενεργείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, για το ελληνικό #metoo οδεύει προς ολοκλήρωση.

Πρόκειται για δύο γνωστούς ηθοποιούς, ο ένας μάλιστα με μεγάλη διεθνή καριέρα, οι οποίοι καταγγέλλονται από γυναίκες συναδέλφους τους για βιασμό.

Όσον αφορά στο διεθνούς φήμης Έλληνα ηθοποιό, η καταγγελία έρχεται από θύμα που βρίσκεται στη Γαλλία, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», καθώς, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο βιασμός είχε γίνει κατά την παραμονή του φερόμενου ως δράστη καλλιτέχνη στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κι άλλες καταγγελίες σε βάρος του, οι οποίες όμως δεν έχουν γίνει στη χώρα μας. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, η υπόθεση αυτή θα μας απασχολήσει μελλοντικά, όταν θα γίνει επίσημη καταγγελία ή και μήνυση από το θύμα, αφού έχει ήδη επικοινωνήσει με δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα.

Η έρευνα για τον άλλο ηθοποιό, που είναι σήμερα 65 χρόνων και είναι πολύ γνωστός από το θέατρο, αλλά και την τηλεόραση, αφού έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλά σίριαλ, αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα και μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε θα κληθεί από τον εισαγγελέα για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις, δηλαδή με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο 65χρονος ηθοποιός καταγγέλλεται από νεαρή ηθοποιό, κατά πολλά χρόνια νεότερή του, για βιασμό το 2020, δηλαδή πριν από λίγους μήνες. Η καταγγελία της νεαρής γυναίκας είχε γίνει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το οποίο με τη σειρά του, μαζί με όλο το υλικό που είχε συγκεντρώσει, κατέθεσε στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πασίγνωστος 65χρονος ηθοποιός είχε καλέσει την κοπέλα στο σπίτι του, προκειμένου να συζητήσουν για κάποιο ρόλο σε σίριαλ. Η κοπέλα, χωρίς να υποψιαστεί κάτι, πήγε στο σπίτι, όπου εκείνος βρισκόταν μόνος του και αφού την ακινητοποίησε, τη βίασε.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time