Με την αποκλειστική δήλωσή του στην ιστοσελίδα μας «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι παραιτήθηκα ή ότι σκοπεύω να παραιτηθώ» ο επικεφαλής της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Θεόδωρος Λάγιος έκλεισε το θέμα που «ξαφνικά» προέκυψε αρχικώς με την αποστολή τη Δευτέρα το βράδυ «καταγγελιών» για το πρόγραμμα της δωρεάν αποκτήσεως από το ΣΞ περίπου 1000 Μ1117 και ακολούθως τις σημερινές (απογευματινές) «έκτακτες ειδήσεις» σε ιστοσελίδες ότι «παραιτήθηκε» και μάλιστα ονοματιζόταν και ο «αντικαταστάτης» του απόστρατος αντιναύαρχος.

Η ιστοσελίδα μας και ο υπογράφων, ως όφειλαν, ΑΜΕΣΩΣ επικοινώνησαν με τον ίδιο τον επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ τον οποίο ευθέως και άνευ περιστροφών των ρωτήσαμε αν αληθεύουν οι φήμες αυτές για να μας δώσει την προαναφερθείσα κατηγορηματική διάψευση. Και πρόσθεσε: «Συνεχίζω το έργο μου σε αγαστή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Επανήλθαμε ρωτώντας αν αυτή τη δήλωσή του μπορούμε να τη δημοσιοποιήσουμε επωνύμως και μας απάντησε μονολεκτικώς: «Βεβαίως». Όπερ και εγένετο.

Βεβαίως αυτή η κατηγορηματική διάψευση από πλευράς του επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ είναι η μία όψη του νομίσματος και αφορά τον ίδιο και τις προθέσεις του. Υπάρχει βεβαίως – σε θεωρητικό επίπεδο πάντα – και η άλλη όψη που αφορά τις προθέσεις της κυβερνήσεως, κάτι βεβαίως που ουδείς γνωρίζει αλλά οι εκτιμήσεις είναι ότι με τόσα μείζονα προγράμματα να «τρέχουν» ουδείς εχέφρων θα αποφάσιζε να αλλάξει τον επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ χωρίς κάποιον ιδιαιτέρως σοβαρό (πολιτικό ή τεχνοκρατικό) λόγο. Και τέτοιος λόγος δεν φαίνεται τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.