Ο απόστρατος Αντιναύαρχος μηχανικός και «υποβρύχιος» Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ είναι ο νέος επικεφαλής της κρίσιμης Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, μετά από σχετική απόφαση του υπουργού, Νίκου Παναγιωτόπουλου, μετά την τοποθέτηση του ως σήμερα προηγούμενου επικεφαλής Αντιπτεράρχου (Ι) ε.α. Θεόδωρου Λάγιου στη νέα θέση του «Συνδέσμου ΥΠΕΘΑ στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ), επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO)».

Ποιος είναι ο Αριστείδης Αλεξόπουλος

Συμφώνως με το επίσημο βιογραφικό του που είχε στο ΠΝ, ο Αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1963.

Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1982 από την οποία αποφοίτησε το 1986 με το βαθμό του Σημαιοφόρου (Μηχανικού), υπηρετώντας αρχικώς σε πλοία επιφανείας και εν συνεχεία σε υποβρύχια.

Α’Μηχανικός στο υποβρύχιο «ΠΟΝΤΟΣ»

Α’ Μηχανικός στο υποβρύχιο «ΩΚΕΑΝΟΣ»

Στη Βάση Υποβρυχίων.

Στη Διοίκηση Υποβρυχίων

Στο Τεχνικό Τμήμα του Ναυστάθμου Σαλαμίνος

Το διάστημα 2002 έως 2009 ήταν υπεύθυνος σε θέματα κατασκευής νέων υποβρυχίων Type-214AIP καθώς και για τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων υποβρυχίων Type-209/1200 (πρόγραμμα “Neptune II”), υπηρετώντας στο Ναυτικά Κλιμάκια Κιέλου και Σκαραμαγκά, καθώς και στην Διεύθυνση Εξοπλισμών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ/ΔΕΞ).

Το διάστημα 2011 έως 2013 διετέλεσε Διευθυντής Τεχνικής Διευθύνσεως του Ναυστάθμου Κρήτης.

Το διάστημα 2013 έως και Μάρτιο του 2016 διετέλεσε Διοικητής του Ναυτικού Κλιμακίου Σκαραμαγκά, υπεύθυνος για την ολοκλήρωση και ενεργοποίηση των τριών υποβρυχίων Type-214AIP και την αναβάθμιση του υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ» Type-209AIP.

Τον Ιανουάριο του 2019 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της Διοικήσεως Διοικητής Μερίμνης Ναυτικού (ΔΔΜΝ) θέση από την οποία ακολούθως αποστρατεύτηκε.