Τη ραγδαία επιτάχυνση των εμβολιασμών κατά του νέου κοροναϊού στη χώρα μας, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί από την Τετάρτη 5 Μαϊου, επεσήμανε με ιδιαίτερη έμφαση ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας επίσημης ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κοροναϊού και της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από τη Μεγάλη Δευτέρα «σπάμε» καθημερινά το ρεκόρ ημερήσιων εμβολιασμών:

Μ. Δευτέρα: 61.574 εμβολιασμοί
Μ. Τρίτη: 61.859 εμβολιασμοί
Σήμερα, Μ. Τετάρτη θα ξεπεράσουμε τους 62.968 εμβολιασμούς.

Από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου, θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.500 Εμβολιαστικά Κέντρα, αυξάνοντας τη δυνατότητα εμβολιασμών κοντά στους 100.000 εμβολιασμούς καθημερινά.

Από απόψε θα στέλνονται τα πρώτα μηνύματα από την άυλη συνταγογράφηση για τους πολίτες 40-44 ετών».

«Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει και κάποια όρια»

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και στις αιτιάσεις τις οποίες προέβαλε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας έναντι των εμβολιασμών και του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε με νόημα και ιδιαίτερη έμφαση τα εξής:
«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των συμπολιτών μας στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία». Τους ευχαριστώ δημοσίως για την προσφορά τους.

Δεν διόρισα εγώ αυτή την Επιτροπή. Αυτή την επιτροπή τη διόρισε η κυβέρνηση Τσίπρα στις 17 Αυγούστου 2017.
Πράγματι, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες κι εγώ ανανέωσα τη θητεία τους στις 17 Αυγούστου 2020. Θεωρώ, λοιπόν, επειδή αυτοί έκαναν την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό και έχουν προσφέρει σε καίριες και δύσκολες στιγμές εξαιρετικές υπηρεσίες ότι δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά την καρδία, πρέπει να τους στηρίζουμε όλοι μας και είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους «ξεστοκάρουμε τα εμβόλια». Αντιθέτως δίνουμε πρόσβαση στα εμβόλια σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε».