Εξαιρετική ώθηση στην επιχείρηση «Ελευθερία» δίνει η μαζική συμμετοχή των 30άρηδων και των 40άρηδων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και φέρνοντας την οικοδόμηση του τείχους ανοσίας ακόμη πιο κοντά. 

Η εμβολιαστική διαδικασία βρίσκεται σε κομβικό σημείο ενώ η εντυπωσιακή ανταπόκριση των νεαρότερων ηλικιακών ομάδων φαίνεται πως θα αλλάξει επί τα βελτίω το χρονοδιάγραμμα και τον σχεδιασμό της διαδικασίας. 

Από το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες 30 έως 39 ετών, ήδη κλείστηκαν πάνω από 100.000 ραντεβού.

Από χτες το βράδυ άνοιξε και η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44, ενώ τρεις μέρες μετά, το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 45-49.

Ανάρπαστα τα ραντεβού στις ηλικίες 40-44


Την Μεγάλη Τετάρτη πάντως κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να ενημερώσουν ότι λόγω της κατακόρυφης αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44, που άνοιξε  το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα υπάρξει αυξηση εμβολιαστικων γραμμών και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.

Στη συνέχεια ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους:

«Με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44, ανοίγουμε νέες εμβολιαστικές γραμμές διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας να βρουν ραντεβού άμεσα».

44.000  ραντεβού στους 40-44 - Από τις 15 Μαΐου εμβόλιο στο σπίτι


Περίπου 44 χιλιάδες πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών μπήκαν ήδη από χθες το βραδύ στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ 500 από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί από το πρωί επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε ό,τι άφορα την ηλικιακή ομάδα 30 – 39 έχουν εγγράφει περίπου 120 χιλιάδες πολίτες, και έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 5 χιλιάδες ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ανακοίνωσε παράλληλα ότι οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson με το οποίο θα υπάρχει επάρκεια.

Οι «ελευθερίες» των εμβολιασμένων που είναι στο τραπέζι


Εντός Μαΐου θα εφαρμοστούν οι πρώτες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους Έλληνες όπως αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από τον επόμενο μήνα οι Έλληνες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως αναμένεται να έχουν ελευθερίες εντός και εκτός της χώρας.

Φυσικά αυτό θα αφορά τα ταξίδια, αλλά και μία σειρά δραστηριοτήτων την οποία επεξεργάζεται από τώρα η κυβέρνηση.

Το προσχέδιο μέχρι στιγμής είναι οι συγκεκριμένες ελευθερίες να αφορούν:

-Είσοδο σε κατάστημα χωρίς μάσκα.
-Είσοδο σε παράσταση ή σε κάποιο κλειστό χώρο, χωρίς ο εμβολιασμένος να χρειάζεται να τηρήσει τα μέτρα που θα είναι σε ισχύ για τους υπόλοιπους πολίτες.
-Μετακινήσεις χωρίς τα πρωτόκολλα που ισχύουν τώρα, για παράδειγμα να μην χρειάζεται self test πριν από κάποιο ταξίδι.