Οι γυναίκες κάτω των 50 ετών να προτιμούν εμβόλια mRNA συστήνει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, σημειώνοντας ότι ο εμβολιασμός είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο θα καταπολεμήσουμε τη νόσο.

Ειδικότερα, η Αθηνά Λινού μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφερόμενη στο εμβόλιο της AstraZeneca τόνισε ότι οι άνω των 50 ετών θα πρέπει να το κάνουν σίγουρα.

 Ωστόσο, για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών, όπως είπε, αν υπάρχει επιλογή να κάνουν εμβόλια mRNA. Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου η κ. Λινού τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις μεταλλάξεις του κοροναϊού, ενώ για το αν θα πετάξουμε τις μάσκες τον Σεπτέμβριο σχολίασε ότι αυτό «θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα πάει ο εμβολιασμός».

  Επιπλέον, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τα εμβόλια σε παιδιά και όπως ανέφερε, «στην Αμερική άρχισαν να εμβολιάζονται και τα παιδιά».

 Θετική για το άνοιγμα της εστίασης

 Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ επίσης, σημείωσε ότι τα μηνύματα για μετακίνηση πλέον δεν έχουν κάποιο νόημα και θα πρέπει να καταργηθούν ενώ χαρακτήρισε θετικό το άνοιγμα της εστίασης. Εξάλλου, αν αυτό «συνδυαστεί με τεστ στους εργαζόμενους, δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

 Πάντως, δήλωσε πως είναι σκεπτική ως προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, καθώς «θέλει προσοχή από γονείς και εκπαιδευτικούς», εξηγώντας ότι καλό θα ήταν οι εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιήσουν τον υπαίθριο χώρο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός μέσα στις τάξεις.