Η 44χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη που έχασε τη ζωής της εντός ενός εικοσιτετραώρου από τον εμβολιασμό της αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της σημερινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.

Για την ακρίβεια, η Μαρία Θεοδωρίδου μετά από ερώτηση που δέχτηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας, αρχικά συλλυπήθηκε τους οικείους της και στη συνέχεια είπε πως, «μόλις πληροφορηθήκαμε αυτό το γεγονός, αναζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες. Υπάρχει μια χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό και γι’ αυτό υπάρχει πάντοτε ένας λεπτομερής έλεγχος σε ότι αφορά τα αίτια του θανάτου. Έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες που μας δόθηκαν προφορικά είναι ότι ο θάνατος της 44χρονης δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων ή φλεγωδών κόλπων. Φαίνεται ότι υπήρξε και ένα έμφραγμα επί εδάφους παλαιοτέρου.
Η μελέτη του περιστατικού θα είναι σχολαστική, όπως είναι όλα τα περιστατικά τα οποία έστω και χρονικά, αν προκύψει ποτέ αιτιολογική συσχέτιση, έχουνε κάποια σύνδεση με το εμβόλιο».

Σύμφωνα με το grtimes.gr η γυναίκα ήταν μητέρα δύο παιδιών και ζούσε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Η 44χρονη ανέβασε πυρετό το απόγευμα της Δευτέρας, αφού εμβολιάστηκε και κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σχετικά με πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για την μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων. Τα αποτελέσματα αναμένονται.

Η οικογένεια έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο παράλληλη ιατροδικαστική έρευνα καθώς και εκπροσώπηση από δικηγόρο.