Στην ετήσια σύνοδο των Αρχηγών Ναυτικού των Ευρωπαϊκών Κρατών (Chiefs οf European Navies/CHENS) συμμετείχε από ελληνικής πλευράς ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, που εξετάζει την ως τώρα πορεία και προοπτικές των ζητημάτων που απασχολούν ή μπορεί να απασχολήσουν τις ναυτικές δυνάμεις των Ευρωπαϊκών κρατών.

Η φετινή σύνοδος διοργανώθηκε από τη Μάλτα και διεξήχθη μέσω τηλεδιασκέψεως με βασικό θέμα της: «Οι σύγχρονοι νόμοι της θάλασσας: Οι διαρκώς μεταβαλλόμενοι ρόλοι του Ναυτικού» (Modern laws of the sea: Navy's ever-changing roles).

Στην ημερήσια διάταξη της συνόδου περιλαμβανόταν και ενότητα με θέμα «Διαμορφώνοντας το μέλλον – Προκλήσεις στη θαλάσσια ασφάλεια, πόσο έτοιμοι είμαστε;» για την οποία εισήγηση έγινε από την Ελλάδα και τον Έλληνα Αρχηγό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύνοδος CHENS διεξάγεται σε ετήσια βάση και αποσκοπεί στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Αρχηγών Ναυτικού Ευρωπαϊκών Κρατών και στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μελών της, ενώ η επόμενη CHENS 2022 θα διοργανωθεί από τη Ρουμανία.