Θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε χθες ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, στο πλαίσιο τακτικού προληπτικού ελέγχου, που διενεργείται από τις υγειονομικές υπηρεσίες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων προς τις ηγεσίες τους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ναύαρχος Πετράκης έχει λάβει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19, ενώ παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Αρχηγού ΓΕΝ με πλήθος κόσμου ήταν ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Πειραιά, όπου εκπροσώπησε στην τελετή τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ενώ χθες πραγματοποίησε τον προληπτικό έλεγχο καθώς θα συνόδευε σήμερα τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλος στο ταξίδι του στη Γαλλία, όπου αύριο το απόγευμα θα παρευρίσκονταν στην τελετή τοποθετήσεως της τρόπιδος της δεύτερης φρεγάτας FDI, τύπου Belh@rra, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Naval Group, στο Λοριάν, η οποία – ως γνωστόν – θα είναι η πρώτη που θα παραλάβει το Πολεμικό μας Ναυτικό το 2025.

Εννοείται ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Αρχηγός θα παραμείνει στην Ελλάδα και δεν θα βρίσκεται στη Γαλλία αυτή τη μεγάλη στιγμή για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό!