Οργή και σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο ο 22χρονος «σάτυρος» που διατηρώντας εκτός της βερμούδας του το μόριό του ακολούθησε χθες το απόγευμα μία νεαρή κοπέλα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Ο 22χρονος έκανε το λάθος και έφτασε μέχρι τη τζαμαρία της πολυκατοικίας. Εκεί ακούμπησε το χέρι του και έτσι βρέθηκαν τα δαχτυλικά του αποτυπώματα. Σε συνδυασμό μάλιστα με τα αντίστοιχα ρούχα, τα οποία έφερε, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στη μαγνητοσκόπηση από κάμερα ασφαλείας της πολυκατοικίας, που βρέθηκαν στο δωμάτιο του σπιτιού του, οι αστυνομικοί Ασφαλείας σχημάτισαν εις βάρος του δικογραφία και τον έστειλαν στον εισαγγελέα.

Ωστόσο, χάρη στην έκταση που πήρε το όλο θέμα, τον 22χρονο της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Αθήνας αναγνώρισαν επιπλέον τρεις γυναίκες. Για την ακρίβεια, μία 23χρονη Κινέζα στο Παλαιό Φάληρο, μια 21χρονη κοπέλα στην Ακρόπολη και μια ακόμη 27χρονη στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τις επιθέσεις που ταυτοποιήθηκαν από τον νεαρό, το πρώτο ταυτοποιημένο χτύπημα σημειώθηκε στις 6 Αυγούστου στην περιοχή της Ακρόπολης με θύμα μια 21χρονη κοπέλα. Η δεύτερη επίθεση έγινε στις 13 Αυγούστου στο Παλαιό Φάληρο, αυτή τη φορά με θύμα μια 23χρονη Κινέζα ενώ η τρίτη στις 18 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Νέας Σμύρνης όπου ο νεαρός ακολούθησε μια 27χρονη κοπέλα και στη συνέχεια αυτοϊκανοποιήθηκε.

Η εντολή του διοικητή Ασφαλείας υποστράτηγου Πέτρου Τζεφέρη, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ήταν σαφής: «Θέματα που αφορούν εμφυλή βία αποτελούν για εμάς προτεραιότητα. Έτσι κινηθήκαμε άμεσα και φθάσαμε στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Φυσικά εκτός από τις τέσσερις υποθέσεις, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα χτυπήματα».