Στις συνεχή ενδυνάμωση της ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας αναφέρθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μέσα από ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό μετά το πέρας της τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση.

«Με τον (ΥΕΘΑ) Ν.Παναγιωτόπουλο, τον Πρέσβη των ΗΠΑ, τον Αρχηγό ΓΕΣ και τον Υποστράτηγο Mohan υποδεχόμαστε την DefenderEurope21 στον στρατηγικό κόμβο του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ συνεργασία αναβαθμίζεται, ενδυναμώνεται και ισχυροποιείται!!! Stronger Together» έγραψε στο twitter του ο Στρατηγός Φλώρος.



Ο ίδιος μιλώντας στη διάρκεια της τελετής αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) στην «εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Δυνάμεων των ΗΠΑ, υπό την ανεκτίμητη υποστήριξη του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης», η οποία είχε ως κατάληξη την «άρτια εκτέλεση των απαιτουμένων επιχειρήσεων για την υποδοχή και την εν συνεχεία προώθηση των δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη».



Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αναφέρθηκε στη διμερή άσκηση Ελλάδος – ΗΠΑ, “Immediate Response - Κένταυρος ’21”, που θα διεξαχθεί στις επόμενες ημέρες στο Πεδίο Βολής των αρμάτων μάχης στο Πετροχώρι Ξάνθης, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεκπαιδεύσεως “Defender Europe 2021”, καθώς και στις πολλές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του 2020, οι οποίες αποτελούν, πάντα κατά τον Στρατηγό Φλώρο, «πολύ σημαντικά βήματα για την προώθηση της στρατιωτικής σχέσης μας με τις ΗΠΑ».

Και ο Έλληνας Αρχηγός κατέληξε: «... Αυτό που βλέπουμε γύρω μας αντιπροσωπεύει ένα ακόμη εξαιρετικό παράδειγμα της ολοένα αναπτυσσόμενης αμυντικής σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Φυσικά η φιλία μεταξύ των δύο χωρών είναι βαθιά ριζωμένη διαχρονικά, ενώ ο στρατηγικός διάλογος και η πρόσφατη αναβάθμιση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, έδωσαν νέα πνοή στην αμυντική μας συνεργασία... Η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς μας στρατιωτικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελεί στόχο υψηλής προτεραιότητας» προσθέτοντας ότι η αύξηση της διαλειτουργικότητας και των δεσμών μεταξύ Ελλάδος - ΗΠΑ «δεν συμβάλει μόνο στον αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών αλλά και στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, κοινό στόχο και των δύο χωρών».