Πρώτο Σάββατο που η εστίαση είναι ανοιχτή μετά από μισό χρόνο και δεν υπάρχει άδειο τραπέζι ούτε για δείγμα! Οι πελάτες μπαίνουν σε λίστα αναμονής καθώς ιδίως στα καταστήματα του παραλιακού μετώπου υπάρχουν προκρατήσεις για τις επόμενες εβδομάδες και όσοι θέλουν να βγουν για φαγητό θα πρέπει να οργανωθούν από πριν.

Είναι το πρώτο αντάμωμα σε ταβερνάκι για αυτή την παρέα στη Θεσσαλονίκη μετά από επτά ολόκληρους μήνες . Όλοι εμβολιασμένοι, απολαμβάνουν το φαγητό τους δίπλα στο κύμα .

Με αισιοδοξία, αποστάσεις και μέτρα το πρώτο Σάββατο επαναλειτουργίας της εστίασης

Αισιόδοξοι είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των καταστημάτων τους μετά από 6 μήνες lockdown. Στην Αγία Τριάδα σε αυτό το ταβερνάκι ολα τα τραπεζια ειναι κλειστα και για τον επόμενο μήνα. Αγκάθι για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης παραμένει το ωράριο και η μουσική.

Ένας στους πέντε δεν έχουν ανοίξει μέχρι στιγμής

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς των ενώσεων εστίασης από τις 80.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο σε ολόκληρη τη χώρα, το 20% δεν άνοιξαν, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε γιατί δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο, είτε γιατί περιμένουν το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαίου. Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων τη Σύρο οι επιχειρηματίες εστίασης θα προσπαθήσουν να να βγαλουν τη χασούρα των έξι μηνών lockdown.

Ένα από τα αιτήματα των εστιατόρων που ήταν να δοθεί κεφάλαιο επανεκκίνησης προκειμένου να μπορέσουν να τροφοδοτήσουν τα καταστήματά τους, φαίνεται πως θα υλοποιηθεί στα τελη Μαίου, όταν θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό ποσό που θα δοθεί ανέρχεται στα 330 εκατομμύρια ευρώ ενώ θα ενισχυθούν περίπου 34.000 επιχειρήσεις.

Περισσότερο πληττόμενοι από τα περιοριστικά μέτρα θεωρούν ότι είναι οι εστιάτορες, καθώς διαπίστωσαν ότι, ακόμη και για έξοδο για φαγητό, οι πολίτες προτίμησαν τα μεζεδοπωλεία, κάτι που το αποδίδουν στο ωράριο λειτουργίας.

Σαββατόβραδο και στα εστιατόρια δεν πέφτει καρφίτσα. Σε εστιατόριο στην Αργυρπούλη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο κόσμος έκανε κρατήσεις για να προλάβει κάποιο διαθέσιμο τραπέζι. Τα τραπέζια σε εστιατόρια και ταβέρνες είναι γεμάτα με τον κόσμο να κάνει κρατήσεις μέχρι και το τέλος Αυγούστου!

Δείτε το σχετικό βίντεο: