Στο μικροσκόπιο της ειδικής ομάδας του Ανθρωποκτονιών μπαίνουν τα λάθη των δολοφόνων της Καρολάιν, προκειμένου να «φωτιστεί» το άγριο έγκλημα μέσα στη μονοκατοικία των Γλυκών Νερών.

Ειδικότερα oι profilers της Ασφάλειας, εκτιμούν πως οι ληστές έμειναν για σχεδόν μιάμιση ώρα στο σπίτι. Παράλληλα όπως αναφέρουν, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο οι δράστες να μην φόραγαν γάντια και να ήταν σεσημασμένοι.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, πρόκειται για μια άγρια συμμορία ληστών με έδρα τα δυτικά προάστια, που δρα στην περιοχή και χτυπούν σπίτια κυρίως ηλικιωμένων. Οι Αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι δράστες αιφνιδιάστηκαν από τη στάση της άτυχης μητέρας του ανήλικου βρέφους και αυτός ήταν ο λόγος που τη δολοφόνησαν.

Το έγκλημα ήταν προμελετημένο

Όπως όλα δείχνουν, η επίθεση στην οδό Παναγούλη στα Γλυκά Νερά ήταν προσχεδιασμένη, καθώς οι δράστες ήξεραν ότι το σπίτι διαθέτει κάμερες και τις κάλυψαν χωρίς να καταγραφεί τίποτα. Επιπρόσθετα γνώριζαν ότι υπήρχε και ένας σκύλος στην αυλή, τον οποίο έδεσαν και τον κρέμασαν στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας. Ακόμη γνώριζαν ότι δεν υπάρχει σύστημα συναγερμού, ενώ πιθανότατα είχαν πληροφορίες ότι το νεαρό ζευγάρι κρύβει μετρητά και πολλά κοσμήματα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που μπήκαν στο σπίτι, ενώ οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα, για να ομολογήσουν πού κρύβουν τα λεφτά και τα κοσμήματα.

«Οι τρεις ληστές είναι επαγγελματίες. Έχουν αυτό που λέμε παραβατικό παρελθόν. Δηλαδή είναι σεσημασμένοι, πέρασαν από τις φυλακές και όπως φάνηκε είναι άτομα με έντονο αντικοινωνικό στοιχείο και παντελή έλλειψη συναισθημάτων. Το ειδεχθές της πράξης συνίσταται πρωτίστως στις συνθήκες της ανθρωποκτονίας και δευτερευόντως στον μηχανισμό του θανάτου», εκτιμούν οι profilers της Αστυνομίας που σκιαγραφούν το προφίλ των δραστών.

«Δηλαδή, ενώ είχαν όπλα χρησιμοποίησαν τα χέρια τους. Στον ασφυκτικό θάνατο όπου υπάρχει παρατεταμένη σωματική επαφή οι δράστες έχουν τη δυνατότητα να υποχωρήσουν. Όμως δεν το έκαναν και άφησαν την πράξη να εξελιχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της. Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση τους να σκοτώσουν. Σε μια ληστεία, το ζητούμενο είναι τα χρήματα. Το έγκλημα είναι περιττό για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού. Δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να σκοτώσουν για την επίτευξη του στόχου. Και αυτή είναι μια ληστεία αποτυχημένη. Πήραν τα χρήματα, φορτώθηκαν όμως μια ανθρωποκτονία. Ένα κακούργημα που θα τους στείλει για πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα», διευκρινίζουν.

Οι δύο ειδικές ομάδες που έχουν συσταθεί για την διερεύνηση της δολοφονίας

Αυτή τη στιγμή στην Ασφάλεια έχουν συσταθεί δύο ειδικές ομάδες που ερευνούν την υπόθεση της άγριας δολοφονίας στα Γλυκά Νερά. Η πρώτη ομάδα είναι του τμήματος Ανθρωποκτονιών με τους profilers και τους αναλυτές και η δεύτερη ομάδα είναι αυτή των του Διαρρηκτών που ερευνούν ληστείες του παρελθόντος για να βρουν ομοιότητες αναφορικά με το μοτίβο που δρουν οι εκάστοτε εγκληματίες.

Με «όπλα» την κατάθεση του 32χρονου πιλότου και την τεχνολογία, με την οποία θα προσπαθήσουν να αντλήσουν πολύτιμα στοιχεία από κάμερες της περιοχής και από κινητά τηλεφώνα, οι ειδικοί της ΕΛΑΣ θα προσπαθήσουν να ρίξουν φως στην υπόθεση το γρηγορότερο δυνατό.