Η Έλενα Ακρίτα κατηγόρησε τον Κώστα Μπακογιάννη ότι λέει ψέματα πως εμβολιάστηκε προχθές το απόγευμα, σχολιάζοντας τη φωτογραφία που ανήρτησε ο δήμαρχος Αθηναίων από τη στιγμή του εμβολιασμού του.

Έγραψε η Έλενα Ακρίτα στο Facebook: «Μην τηλεφωνείτε άλλο, έχουμε νικητή. Ο κ. Μπακογιάννης εμβολιάζεται με καπάκι στη σύριγγα από νοσοκόμα χωρίς γάντια και ο Ιονέσκο αυτοκτονεί».



Με άλλα λόγια, η Έλενα Ακρίτα χρησιμοποίησε την επιχειρηματολογία που πολλές φορές έχουμε δει να χρησιμοποιούν συνωμοσιολόγοι κατά της πανδημίας, του εμβολιασμού κ.λπ.

Οι αντιδράσεις στα social media για την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα ήταν οξύτατες (το όνομά της ήταν στα τρεντ του Twitter χθες το βράδυ), καθώς τέτοιες αναρτήσεις, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους αντιεμβολιαστές, αρνητές και λοιπούς συνωμοσιολόγους, μπορούν να υπονομεύσουν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για το χτίσιμο τείχους ανοσίας μέσω του εμβολιασμού.

Ακόμη και ο μη φιλικός στην κυβέρνηση νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου, του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, σχολίασε αρνητικά την ανάρτηση Ακρίτα και διέψευσε τις συνωμοσιολογικές της θεωρίες:



Η Έλενα Ακρίτα μετά από λίγη ώρα κατέβασε μόνη της την ανάρτηση: