Στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού τονίζοντας ότι γνωρίζουμε ελάχιστα για την «αθηναϊκή μετάλλαξη» καθώς δεν δίνουμε στοιχεία σε παγκόσμια πλατφόρμα που τη μελετά.

«Υπάρχει αυτή η “αθηναϊκή” μετάλλαξη σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε. Αλλά δεν ξέρουμε αν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι καλύπτεται από τα εμβόλια. Από ό,τι φαίνεται όμως, τα κομμάτια της μετάλλαξης, που συνιστούν αυτό το στέλεχος, αντιμετωπίζονται» είπε χαρακτηριστικά η κ. Λινού.

Σχετικά με τα αντισώματα και τα τεστ που ορισμένοι εκ των εμβολιασμένων επιλέγουν να κάνουν, απάντησε ότι υπάρχει δυσκολία στην αξιοπιστία των τεστ αντισωμάτων και επίσης η ανοσία δεν εξαρτάται μόνο από τα αντισώματα, αλλά και από τα λεμφοκύτταρα και άρα δεν ανησυχούμε.

Μετά την πρώτη δόση...

Η κ.Λινού σημείωσε ότι είναι σύνηθες να νοσήσει κανείς μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, καθώς ούτε η πρώτη δόση μας καλύπτει πλήρως, ούτε και η δεύτερη για τις πρώτες δέκα μέρες.

Τέλος, ζήτησε να ξεκινήσει νέα εκστρατεία για τον εμβολιασμό και την τήρηση των μέτρων γιατί «πρέπει να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα των εμβολιασμών».