«Υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουμε σε ένα lockdown αν δεν τηρηθούν τα μέτρα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Μπρα ντε Φερ, με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή, ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος.

Ο κ. Καββαθάς σημείωσε παράλληλα  πως η τήρηση των μέτρων διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του κλάδου, τονίζοντας πως ο κλάδος δεν αντέχει νέους περιορισμούς.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Καββαθά στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης και την ελλιπή τήρηση των μέτρων προστασίας, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος σημείωσε: «Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από την πλευρά της Ομοσπονδίας προς τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις και τα μέλη μας είναι να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι αποστάσεις γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο κίνδυνος που ενδεχόμενα υπάρχει είναι να ξαναγυρίσουμε σε lockdown».

«Πρέπει να πούμε για άλλη μια φορά στους επαγγελματίες ότι η τήρηση των μέτρων διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του κλάδου άρα το ίδιο το δικό τους συμφέρον και δεν μπορεί στο βωμό ενός πρόσκαιρους οφέλους να διακυβεύεται η λειτουργία του κλάδου. Ο κλάδος δεν αντέχει άλλο lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ως Ομοσπονδία Εστιατόρων και ως ΓΣΕΒΕΕ λέμε ότι πρέπει να τηρηθεί ο νόμος και βέβαια τα πρόστιμα να επιβληθούν επί των αδίκων», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένοι από την επιδότηση στην εστίαση, ο κ. Καββαθάς απάντησε: «Το μέτρο είναι ευεργετικό για τον κλάδο σε κάθε περίπτωση, ο κλάδος παίρνει το 7% του τζίρου του ’19, αφορά ουσιαστικά το 63% των δυνητικών δικαιούχων».

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στον κλάδο, ανέφερε: «Έχουμε ζητήσει από το Φεβρουάριο με επιστολή μας στο υπουργείο Υγείας τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα των εργαζομένων στον κλάδο. Υποχρεωτικότητα εφόσον υπάρχει για τους υπόλοιπους πολίτες θα υπάρξει και για τους εργαζόμενους στον κλάδο νομίζω όμως ότι αυτό είναι ατομική ευθύνη».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο από το Φθινόπωρο οι ιδιοκτήτες να επιβάλλουν την είσοδο στους χώρους εστίασης μόνο σε εμβολιασμένους πελάτες, απάντησε: «Νομίζω ότι έρχεται σε αντίθεση με την ελευθερία του ατόμου. Νομίζω ότι πάμε σε μια υπερβολή. Αν είναι απόφαση της πολιτείας είναι σαφές ότι είναι αποδεκτή από την πλευρά τη δική μας».