Καθώς η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη παίρνει το δρόμο των δικαστηρίων, ο ίδιος δηλώνει αθώος, ενώ ισχυρίζεται ότι οι καταγγελίες της Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους δεν ευσταθούν, αφού, όπως λέει, οι δυο τους βρίσκονταν σε ερωτική σχέση.

Οι δηλώσεις του, όπως ήταν φυσικό, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις κυρίως στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ένας από τους ανθρώπους που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους, τονίζοντας ότι κατά τη γνώμη του οι ισχυρισμοί Φιλιππίδη όχι μόνο δεν ευσταθούν, αλλά είναι και ανήθικοι, είναι ο σκηνοθέτης των «Άγριων Μελισσών», Σπύρος Μιχαλόπουλος.

«Η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους δεν χρειάζεται να αποδείξει το ήθος της και την αξιοπρέπειά της. Άλλοι πρέπει να το κάνουν. Όσοι έχουμε δουλέψει μαζί της ξέρουμε. Πετράκο έχεις χάσει την μπάλα, σου έμεινε μόνο η Μπάρμπα», έγραψε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, ενώ μιλώντας στο «Πρωινό», αναφερόμενος στο θέμα, τόνισε: «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η υπερασπιστική γραμμή του είναι μια γραμμή πανικού. Απαντάει κάπου που δεν έχει κατηγορηθεί. Είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί 20 χρόνια πριν. Ποια εκδικητική τάση μπορεί να έχει η Άννα-Μαρία απέναντι στον Φιλιππίδη; Κάποιος πρέπει να είναι ανήθικος για να κάνει κάτι τέτοιο και εκείνη δεν είναι. Ο Φιλιππίδης έχει το δικαίωμα υπεράσπισής του, αλλά όχι να σπιλώνει άλλα άτομα.

Προχωράει σε κατάσταση δολοφονίας χαρακτήρων. Ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πιάσει. Όλος ο χώρος τάσσεται υπέρ της αλήθειας. Όταν έχουμε τέτοιες κατηγορίες στο χώρο, είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε με την αλήθεια. Θεωρώ ανήθικη την απολογία του σε αυτό το κομμάτι. Η Άννα-Μαρία δεν έχει το παραμικρό ψεγάδι. Με ενόχλησε ο τρόπος που προσπαθεί να παρουσιάσει αυτό το ζήτημα. Προσπάθησε να τη διασύρει αλλά δεν τα έχει καταφέρει», πρόσθεσε.

Στο πλευρό της Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους είναι και η Σεμίνα Διγενή, η οποία έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook: «Γνωριζόμαστε σε αυτήν την πόλη… Ηθοποιοί και δημοσιογράφοι λίγο περισσότερο. Την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους την ξέρουμε καλά κι έχει καταφέρει, όλα αυτά τα χρόνια, να τη σεβόμαστε. Κι αυτό δεν αλλάζει, με μια χυδαία “πληροφορία”, που δεν ζητήθηκε κιόλας… Είμαστε μαζί της».

Ο κίνδυνος της προφυλάκισης και το διαζύγιο

Την πόρτα του ανακριτή αναμένεται να περάσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου ο Πέτρος Φιλιππίδης που κατηγορείται γiα έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Την ίδια στιγμή νομικοί κύκλοι θεωρούν πολύ πιθανή την προφυλάκισή του, λόγω του κατηγορητηρίου. Κι αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους δικούς του είναι ότι ο ηθοποιός αρνείται να συμβιβαστεί ακόμη και με την ιδέα της προφυλάκισης. Η προσπάθειά του μέσω του απολογητικού υπομνήματος που κατέθεσε, όπου μιλά για ερωτική σχέση με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η προσπάθεια να αντιστρέψει τους ρόλους θύτη και θύματος, αλλά και τα όσα ισχυρίστηκε για την καταγγέλλουσα που τον κατηγορεί για βιασμό, ότι είχε εμμονή μαζί του, προκάλεσαν αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο ηθοποιός μάλιστα αναφέρει ότι για τη σχέση του με την Παπαχαραλάμπους γνώριζε και η σύζυγός του, «η οποία αναπόφευκτα έγινε γνώστρια της σχέσης αυτής, καθότι ήταν σοβαρή και είχα εμπλακεί ιδιαίτερα συναισθηματικά», αναφέρει χαρακτηριστικά στο απολογητικό του υπόμνημα.

Η αναφορά αυτή του Φιλιππίδη ξαναφέρνει στο προσκήνιο τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, η ζωή της οποίας ανατράπηκε βιαίως με το ξέσπασμα της υπόθεσης αυτής. Αν και μέχρι σήμερα η αξιοπρεπής στάση της είναι υποδειγματική, φαίνεται ότι πλέον τα περιθώρια αντοχής της εξαντλούνται και πλέον μπαίνει μπροστά το διαζύγιο. Πού να φανταζόταν πόσο προφητική ήταν η Ελπίδα Νίνου όταν έγραφε: «Δεν έχει σημασία πόσο ταλαντούχος ή μορφωμένος είσαι. Το πώς συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους τα λέει όλα. Να σέβεσαι την αδιαφορία του άλλου. Κανείς δεν νοιάζεται με το ζόρι, όπου δεν χωράς φεύγεις». Μάλιστα, ο Φιλιππίδης φέρεται να έχει πει στη γυναίκα του πως αν μετά την απολογία του ο ίδιος προφυλακιστεί, να πάρει το παιδί τους και να εξαφανιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να καταλαγιάσει το σκάνδαλο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time