Τον προβληματισμό τους για την πορεία του τουρισμού στην Αττική εκφράζουν εκπρόσωποι των κλαδικών φορέων, αναφερόμενοι όχι μόνο σε εκτιμήσεις και στατιστικά στοιχεία αλλά κυρίως στην πραγματικότητα, τον πλέον αψευδή μάρτυρα.

Όπως προκύπτει από το σημερινό φωτορεπορτάζ του parapolitika.gr πολλά ξενοδοχεία στην Αθήνα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τη λειτουργία τους ενώ σε σχέση με πέρυσι που κατέγραψαν συνολικές απώλειες άνω των 700 εκατ ευρώ, η φετινή εικόνα αναμένεται δυσμενέστερη τουλάχιστον έως τα μέσα Ιουνίου. Τούτο δεν οφείλεται μόνο στην βεβαρημένη επιδημιολογική κατάσταση αλλά και στις πολλές παρενέργειες της, όπως στην «εξαφάνιση» της κρουαζιέρας, του συνεδριακού τουρισμού και των ψυχαγωγικών – εορταστικών εκδηλώσεων.

1
3
4
thumbnail_1621431340992

Στην Πλάκα, την Ακρόπολη, τους στύλους του Ολυμπίου Διός, τη Συγγρού, στην Πανεπιστημίου, την Ακαδημίας και στο Μεταξουργείο, αρκετές μονάδες υψηλής ποιότητας παραμένουν κλειστές αφού εκτός των άλλων, το πολύμηνο lock down έχει «εξουδετερώσει» και τον θεσμό των κρατήσεων. Υπό αυτές τις συνθήκες, αναμένονται με ενδιαφέρον οι παρεμβάσεις το απόγευμα του προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννη Ρέτσου.