Οι κοριοί και η άφιξή τους στην Αθήνα είναι μεγάλο ζήτημα τόσο για ξενοδοχεία όσο και για διαμερίσματα AirBnB. Το νέο ότι ξενοδοχείο της ανατολικής Αττικής έκλεισε τμήμα του προκειμένου να κάνει απεντόμωση δείχνει πως το θέμα είναι υπαρκτό και περιοχές όπως τα Πετράλωνα και το Κουκάκι, που έχουν πολλά διαμερίσματα AirBnb, δέχονται συνεχώς τις επισκέψεις κοριών, με αποτέλεσμα να χρειάζονται συνεχώς απεντομώσεις. 

Ο ειδικός σε αυτές Βασίλης Κωστακιώτης, αφού τόνισε ότι εκείνος και η εταιρεία του έχουν κάνει τόσο σε πολυκατοικίες με τέτοια διαμερίσματα όσο και σε μεγάλα ξενοδοχεία, μιλώντας στην ιστοσελίδα iefimerida.gr, περιγράφει στην ιστοσελίδα της επιχείρησής του τις συνήθειες των εντόμων που είναι τόσο ανθεκτικά. 



«Οι συνήθειες των κοριών, όπως ότι δραστηριοποιούνται τη νύχτα, κρύβονται πολύ καλά σε χαραμάδες και σχισμές, η δυνατότητα ενεργοποίησης χαμηλού μεταβολισμού και η ανθεκτικότητα που έχουν αναπτύξει στα εντομοκτόνα προϋποθέτουν γνώση και εμπειρία για την αντιμετώπισή τους επιτυχώς. Στη Radical Pest Control έχουμε αναπτύξει πρωτόκολλο τετραπλής δράσης ενάντια στους κοριούς, το οποίο έχει αποφέρει άριστα αποτελέσματα ακόμα και σε περιπτώσεις που οι πληθυσμοί τους έχουν εξαπλωθεί σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Η διαδικασία περιλαμβάνει έλεγχο του χώρου, θερμική εξάλειψη εστιών και αυγών και τοπική και κατ' όγκο χημική καταπολέμηση νυμφών και ενηλίκων.

Οι εφαρμογές που πραγματοποιούμε για την καταπολέμηση κοριών:

*Είναι ασφαλείς για παιδιά, ηλικιωμένους, εγκύους, άτομα με αλλεργίες και κατοικίδια.
*Δεν αλλοιώνουν και δεν καταστρέφουν έπιπλα, τοίχους και υφάσματα.
*Δεν απαιτούν κάποια προετοιμασία ή συμμετοχή από μέρους σας, όπως πλύσιμο ρούχων, άδειασμα ντουλαπιών, πέταμα στρωμάτων κ.λπ.
*Δεν απαιτούν επαναλαμβανόμενες επισκέψεις, μία εφαρμογή αρκεί για πλήρη καταπολέμηση των κοριών.



*Είναι διακριτικές. Τα οχήματα που χρησιμοποιούμε για τις εφαρμογές απεντομώσεων για κοριούς δεν φέρουν λογότυπα και άλλα διακριτικά της εταιρείας.

Κοριοί: Μεγάλο το κόστος για το κάψιμο στρωμάτων 

Το θέμα των κοριών απασχολεί διότι εμφανίστηκαν σε ξενοδοχείο στην Αττική, όπως τόνισε, μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο πρόεδρος εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου: «Ξενοδοχείο στο παραλιακό προάστιο της Αττικής αναγκάστηκε να κλείσει μία πτέρυγα για να προχωρήσει σε απεντόμωση. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτό αποτελεσματικό, αλλά μεταξύ άλλων προβλημάτων έχει υπάρξει και αυτό».



Ο κ. Χότζογλου προσέθεσε πως «είναι φανερό ότι κάποιοι επισκέπτες μας, κυρίως από τη Γαλλία, μετέφεραν τα έντομα και, δυστυχώς, κόλλησαν και στο ξενοδοχείο». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα στρώματα των ξενοδοχείων: «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα στρώματα στα ξενοδοχεία. Στον στρατό τα καίγαμε, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένα ξενοδοχείο με τέτοιο πρόβλημα. Έχουν εισχωρήσει στα στρώματα και είναι κόστος να αλλάξεις στρώμα σε ένα δωμάτιο».

Όπως σημειώνει ο κ. Χότζογλου, «τα μεγάλα ξενοδοχεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντικαθιστούν τα στρώματά τους. Μέχρι στιγμής είναι ένα ξενοδοχείο που έχει πρόβλημα».

Το ξενοδοχείο, πάντως, φαίνεται ότι διαψεύδει πως υπήρξε εμφάνιση κοριών και σχετικά με το θέμα κάνει λόγο για προγραμματισμένη διαδικασία απεντόμωσης.