Στον ΣΚΑΙ μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι, «Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, όμως μπορούμε να πούμε ότι είναι σε ύφεση. Προσπαθούμε τμηματικά να τη σβήσουμε, γιατί είναι μια μεγάλη φωτιά που εξελίχθηκε μέσα σε δάσος με πεύκα»,

Αν και ακόμα τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ο κ. Βαθρακογιάννης σημείωσε ότι ξεκίνησε μέσα από έναν ελαιώνα.

Πρόσθεσε ότι έχουν κινητοποιηθεί στο σημείο δυνάμεις από όλη την Ελλάδα, καθώς το ανάγλυφο της περιοχής είναι δύσκολο «και θέλω να εξαλείψω κάθε κίνδυνο αναζωπύρωσης».

Τέλος, σημείωσε ότι κάποια σπίτια που βρίσκονταν μέσα στους ελαιώνες υπέστησαν ζημιές, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη καταγραφή.


Μαρτυρίες κατοίκων

Την ίδια ώρα, κάτοικοι στο Αλεποχώρι, το οποίο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προληπτικά καθώς η φωτιά εξελισσόταν μαινόμενη, δήλωσαν πως, «Μας ειδοποίησαν στις 4 το πρωί και φύγαμε από το σπίτι μας. Τα αφήσαμε όλα όπως ήταν, πήραμε το αυτοκίνητό μας και φύγαμε. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ακόμα, όταν σβηστεί η φωτιά θα επιστρέψουμε».

Άλλος κάτοικος περιέγραψε πως, «Είμαι stand by από τις δέκα εχτές το βράδυ. Το πρωί κατά τις 3-4 τα ξημερώματα κόρναραν τα περιπολικά έξω από το σπίτι. Άκουσα ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν ελαιώνα. Η φωτιά μπήκε στα Γεράνεια Όρη, έφτασε στη Μαυρολίμνη, και μετά φύγαμε από το σπίτι. Είμαστε από τις 4.30 το πρωί στην παραλία. Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 600 μέτρα από το σπίτι μου. Τώρα η φωτιά είναι στον οικισμό Παρασκευά και κατεβαίνει προς τα Μέγαρα. Ακούμε ότι έχουν καεί σπίτια στη Μαυρολίμνη. Όταν σηκώθηκα ειδοποίησα όλη τη γειτονιά, τους χτύπησα κουδούνια να ξυπνήσουν να κατέβουμε όλοι στην παραλία».