Η κατάσταση έξω από το Χάνι Δερβένι, κοντά στην περιοχή Κοκκιναρέα, παρέμενε ανεξέλεγκτη μετά την τεράστια φωτιά που ξέσπασε από την Τετάρτη στην ευρύτερη περιοχή του Σχίνου Κορινθίας.

Πυροσβεστικές δυνάμεις αποχώρησαν νωρίτερα από το σημείο καθώς η ένταση των ανέμων ήταν πολύ μεγάλη, ενώ ένα όχημα της πυροσβεστικής είχε σταματήσει προληπτικά λίγα μέτρα πιο κάτω.

Στο πύρινο μέτωπο είχαν σπεύσει επιπρόσθετα δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού ενώ απεγκλωβίστηκαν άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία και δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής βοηθούσαν συμπολίτες τους ώστε να αποχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα. Από τις φλόγες δεν γλίτωσαν σπίτια και στην Μαυρολίμνη, ενώ πολλοί άνθρωποι στην περιοχή Άνω Μάζι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς συνέδραμαν Πυροσβεστικές δυνάμεις από πολλές περιοχές της χώρας. Μεταξύ αυτών τη μάχη με τις φλόγες έδωσαν και άντρες της Π.Υ. Γυθείου.

Το συγκλονιστικό βίντεο του Flynews που ακολουθεί, καταγράφηκε μέσα από το Πυροσβεστικό όχημα Γυθείου που βρέθηκε κυριολεκτικά μέσα στο πύρινο μέτωπο.

Η κατάσταση με την φωτιά

Το μέτωπο στην περιοχή βρισκόταν σε σημείο που έχει ένα πευκώδες δάσος ενώ από την απέναντι πλευρά υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες και κατευθυνόταν και προς κατοικημένες περιοχές ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσκόλεψαν το έργο της απόσβεσης.

Ατέλειωτος εφιάλτης

Ο πύρινος εφιάλτης στην Κορινθία, προκάλεσε καταστροφή με σπίτια να έχουν καεί ενώ περίπου 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους έχουν ήδη γίνει στάχτη.

«Από χθες το βράδυ ζούμε μια πύρινη κόλαση. Η μεγάλη κινητοποίηση του πυροσβεστικού σώματος μας κάνει να αισιοδοξούμε», έλεγε στο MEGA ο Αναστάσιος Γκιόλης, αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι η αυτοδιοίκηση έκανε ό,τι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει τις Αρχές και να σώσει περιουσίες αλλά και φυσικό πλούτο.