Με βάση τις περιγραφές που έχει δώσει ο τραγικός σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής κατάφερε να σχεδιάσει ηλεκτρονικά το σκίτσο του ανθρώπου που σκότωσε με βάρβαρο τρόπο τη νεαρή μητέρα, μπροστά στα μάτια της μόλις 11 μηνών κόρης της, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Μάλιστα, η εικόνα που έχουν πλέον στα χέρια τους οι αστυνομικοί πλησιάζει πολύ στο πρόσωπο που είδε ο 32χρονος σύζυγός της, πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, κάτι που φέρεται να επιβεβαιώνει και ο ίδιος.

Το σκίτσο αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία που έδωσαν τη δυνατότητα στους αστυνομικούς να περιορίσουν σε 30 άτομα την αρχική λίστα των περίπου 150 υπόπτων, σεσημασμένων κακοποιών που είτε αποφυλακίστηκαν πρόσφατα είτε κυκλοφορούσαν ελεύθεροι. «Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό με το σκίτσο. Η εμπειρία μου λέει ότι τέτοια σκίτσα δεν βοήθησαν ποτέ στο παρελθόν. Άρα δεν έχω ελπίδα από το σκίτσο» δήλωσε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Σημαντικό στοιχείο είναι ο τόπος του εγκλήματος. Εκεί είναι το ζητούμενο αν υπάρχει DNA. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τη συγκεκριμένη ληστεία μετά φόνου. Το πώς έδρασαν οι δράστες, ο χρόνος που έμειναν μέσα στην κατοικία» σημείωσε.

Έφτασαν περπατώντας;

Την ίδια ώρα, την πιθανότητα οι ψυχροί δολοφόνοι της 20χρονης Καρολάιν να έφτασαν περπατώντας στην οδό Παναγούλη στα Γλυκά Νερά φαίνεται πως δεν έχουν αποκλείσει οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση. Εικάζεται ότι έφτασαν μέχρι ένα σημείο κοντά στην περιοχή με αυτοκίνητο που στάθμευσαν μακριά, προκειμένου να αποφύγουν τις κάμερες. Στη συνέχεια περνώντας μέσα από ένα χωράφι μπορούσαν να φτάσουν στη μεζονέτα χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Παρά το γεγονός ότι ελέγχθηκαν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας να κινούνται στην περιοχή τις κρίσιμες ώρες που υπολογίζεται ότι οι 3 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στη μεζονέτα του νεαρού ζευγαριού, ένα βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» δείχνει ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο να κινείται στη Λεωφόρο Λαυρίου και να στρίβει αριστερά, διασχίζοντάς την κάθετα, στις 03:36 τα ξημερώματα με κατεύθυνση την οδό Διαδόχου Παύλου.

Δύο ώρες περίπου μετά, στις 5.30 το πρωί, που φέρεται να απομακρύνονται οι δράστες από το σημείο, το ίδιο αυτοκίνητο κάνει την αντίθετη διαδρομή: βγαίνει από τη Διαδόχου Παύλου στη Λαυρίου, τη διασχίζει κάθετα με ταχύτητα και στρίβει προς την Αγία Παρασκευή.

Ληστεία με πανομοιότυπο τρόπο

Εντύπωση προκάλεσε μαρτυρία στην εκπομπή από γυναίκα, κάτοικο του Λουτρακίου η οποία είχε πέσει θύμα άγριας ληστείας, που είχε πολλά κοινά στοιχεία με τη φονική επίθεση στα Γλυκά Νερά. «Έχουμε ενημερώσει τη ΓΑΔΑ και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής γιατί η δική μας υπόθεση έχει πάρα πολλές ομοιότητες με αυτήν στα Γλυκά Νερά και είπαμε μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε με κάποιον τρόπο. Μένουμε στο Λουτράκι και η οικογένειά μου είναι γνωστή στο νομό. Είχαμε πουλήσει ένα μεγάλο ακίνητο και οι δράστες πίστευαν ότι είχαμε 1,5 εκατ. ευρώ στο σπίτι. Μπήκαν έξι άτομα μέσα, απλά εμείς παραμείναμε ψύχραιμοι. Πήγαν να σκοτώσουν το σκυλί. Οι δύο, ενώ μας είχαν δεμένους και κρατούσαν καραμπίνα και μαχαίρια, απείλησαν να πάρουν το παιδί για να τους πούμε πού έχουμε τα χρήματα. Δεν ασχολήθηκε ποτέ το Τμήμα του Λουτρακίου με την υπόθεσή μας. Τώρα μας είπαν από τη ΓΑΔΑ ότι θα την ανασύρουν» κατέληξε.