Με επιμονή, μέθοδο και επαγγελματισμό η ελληνική αστυνομία συνεχίζει να διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Αρχικός στόχος του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είναι τα «ανοιχτά» κινητά τηλέφωνα και η άρση απορρήτου των επικοινωνιών. Εν συνεχεία, υπάρχει το σκίτσου του «κοντού» δολοφόνου, το οποίο σχεδιάστηκε βάσει των περιγραφών του 33χρονου πιλότου. Το εν λόγω στοιχείο έχει εξυπηρετήσει ιδιαίτερα τις έρευνες μια και «μικραίνει» η λίστα των σεσημασμένων ατόμων σε περίπου τριάντα.

Ενεργοποιημένα κινητά τηλέφωνα

Κατά το κρίσιμο δίωρο 4:30-6:30 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου οι αρχές έχουν εντοπίσει αρκετά ενεργοποιημένα κινητά τηλέφωνα. Κάποια από αυτά, δεν αποκλείεται να ανήκουν στους δολοφόνους της 20χρονης.
Οι αστυνομικοί χειριστές της υπόθεσης αναλύοντας αυτές τις λίστες, διαπιστώνουν πως πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν ενεργοποιηθεί από τις κεραίες εκπομπής σήματος της περιοχής.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί προβαίνουν σε μία ταξινόμηση αυτών των τηλεφωνικών συνδέσεων, προκειμένου να βρεθούν οι κάτοχοί τους και να διαπιστωθεί αν δικαιολογείται η παρουσία τους στα Γλυκά Νερά. Αν δηλαδή είναι κάτοικοι της περιοχής, αν είναι «επισκέπτες», αν ανήκουν σε αλλοδαπούς…

Αρκετές οι αδικαιολόγητες τηλεφωνικές συνδέσεις

Οι τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν είχαν λόγο υλοποίησης και παραμένουν να προβληματίζουν τις αρχές είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αρκετές αλλά όχι πολλές. Συνεπώς, η όλη έρευνα έχει πάει ένα βήμα μπροστά.

Δεκατρείς μέρες μετά

Το αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη έχει εξοργίσει τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας. Έχουν ήδη συγκεντρωθεί αρκετά κομμάτια του ερευνητικού παζλ που μπορεί να οδηγήσει στους δράστες.

Το σκίτσο του «κοντού»

Από το σκίτσο του «κοντού» δολοφόνου, που σχεδιάστηκε μέσω των περιγραφών του 33χρονου πιλότου, εκείνος ανέφερε ότι αυτό πλησιάζει στην εικόνα που μπορούσε να έχει, όντας δεμένος με μία μικρή «χαραμάδα» όρασης από τις ταινίες συσκευασίας που είχαν τυλίξει τα μάτια, τον λαιμό και το κεφάλι του. Αυτό το σκίτσο όμως φαίνεται πως έχει περιορίσει αριθμητικά την λίστα των σεσημασμένων υπόπτων σε 30-35 άτομα, από τα περισσότερα από 150 που ήταν αρχικά.

Δείγματα DNA

Στο σημείο του εγκλήματος, δηλαδή στη σοφίτα του ακινήτου και στο υπνοδωμάτιο που κοιμόταν η οικογένεια έχουν εντοπιστεί «ορφανά» δείγματα DNA, που μπορούν να βοηθήσουν έστω και μελλοντικά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Τυχαία» ληστεία

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί συνεχίζουν να εκτιμούν πως σε ποσοστό 98% πρόκειται για «τυχαία» ληστεία, δηλαδή για μέλη ληστρικής συμμορίας, που εντοπίζει σπίτια με εύκολη πρόσβαση, με ελλιπή μέτρα ασφαλείας και μπαίνει σε αυτά επιδιώκοντας πολλές φορές να βρίσκονται στο εσωτερικό οι ένοικοι προκειμένου να τους κακοποιήσουν για να έχουν την μέγιστη οικονομική λεία.

Το υπόλοιπο 2% που ερευνάται, με μικρές πιθανότητες επιβεβαίωσης, είναι η εκδοχή κάποιας εσωτερικής πληροφόρησης για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

Κάμερες ασφαλείας

Το υλικό από κάμερες ασφαλείας που υπάρχει στα χέρια της αστυνομίας αναδεικνύει τρία ύποπτα οχήματα. Δυστυχώς, δεν αποτυπώνονται με ευκρίνεια οι πινακίδες κυκλοφορίας τους για να διακριβωθεί αν είναι κλεμμένα, και μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί από τους δράστες.

Αισιοδοξία για την εύρεση των δραστών

Υπάρχει η αίσθηση, ότι οι χειριστές της υπόθεσης βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο ταυτοποίησης ενός τουλάχιστον δράστη, κάτι που προκαλεί την αισιοδοξία πως θα ξετυλιχθεί το κουβάρι του αποτρόπαιου εγκλήματος.