μασκα_σχολεια_
Ελλάδα

Γλυφάδα: Καθηγητής-αρνητής διδάσκει χωρίς μάσκα - Κλήθηκε η αστυνομία

Όλοι στο σχολική μονάδα είναι ανάστατοι με τους μαθητές να καταγγέλλουν ότι ο καθηγητής τους «βομβαρδίζει» συνεχώς με θεωρίες συνωμοσίας

Είναι ο καθηγητής φυσικής και χημείας Λυκείου των Νοτίων Προαστίων της Αττικής που αρνείται να φορέσει τη μάσκα του και να ακολουθήσει τις οδηγίες προστασίας από τον κορoναϊό στο σχολείο που διδάσκει.

«Μάχη» για τη μάσκα

Παρά τις προσπάθειες να απαντήσει στα όσα καταγγέλλουν, μαθητές, γονείς αλλά και οι συνάδελφοί του, εκείνος με σκυμμένο το κεφάλι, φτάνει στο ποδήλατό του, που έχει αφήσει στην πλαϊνή πόρτα του σχολείου και φεύγει, δίχως να πει κουβέντα.

Νωρίτερα το πρωί, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, όταν για μία ακόμα φορά, ο φυσικός έφτασε στο Λύκειο χωρίς τη μάσκα του, μπήκε στην τάξη του χωρίς τη μάσκα του και ζήτησε από τα παιδιά να βγάλουν μια κόλλα χαρτί και να γράψουν διαγώνισμα. Όταν οι μαθητές ενημέρωσαν τη λυκειάρχη, τα αίματα «άναψαν» κι εκείνη, αναγκάστηκε τελικά, να καλέσει την αστυνομία. Παρ’ όλ’ αυτά, ο καθηγητής παρέμεινε στην τάξη και η λυκειάρχης, έστειλε μία ακόμα αναφορά στην υπηρεσία της με τα γεγονότα, την Πέμπτη στη σειρά, ελπίζοντας να εισακουστεί.

Ο φυσικός, όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε να φορέσει τη μάσκα του αλλά πέρασε και στην αντεπίθεση, απειλώντας την λυκειάρχη ότι θα καλέσει εκείνος την αστυνομία, επειδή του ζητά να βγει από την αίθουσα και να μην κάνει τη δουλειά του. Όλοι στο σχολική μονάδα είναι ανάστατοι με τους μαθητές να καταγγέλλουν ότι ο καθηγητής τους «βομβαρδίζει» συνεχώς με θεωρίες συνωμοσίας και ανυπόστατα πορίσματα για την πανδημία.

Συνωμοσιολογικά μηνύματα 

To MEGA και η εκπομπή LIVE NEWS παρουσίασε αποκλειστικά νέα μηνύματα μέσω sms και mail που έχει στείλει ο συγκεκριμένος καθηγητής στους μαθητές του. Όλα, γεμάτα ανακρίβειες, χωρίς καμιά επιστημονική υπόσταση, με παραπομπές σε ιστότοπους που «ασπάζονται» συνωμοσιολόγοι.

Οι συνάδελφοι του καθηγητή στο συγκεκριμένο Λύκειο, οι οποίοι γίνονται αποδέκτες και των παραπόνων που καθημερινά κάνουν οι γονείς των μαθητών για τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά καθώς όποια ενέργεια κι αν έχουν κάνει μέχρι στιγμής με την υπηρεσία τους, δείχνει να έχει πέσει στο κενό.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ