Ένα ακόμη μαφιόζικο χτύπημα με εν ψυχρώ εκτέλεση ενός άνδρα σημειώθηκε σήμερα στην Βάρη.  Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, άγνωστοι πυροβόλησαν άνδρα στη Βάρη, και συγκεκριμένα στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 22.

Το θύμα της άγριας εκτέλεσης έξω από τον γυμναστικό σύλλογο «Αίολος» στην Βάρη ήταν  ο γνωστός πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης. Οι δράστες τον περίμεναν μέσα σε πολυτελές τζιπ και όταν τον εντόπισαν, τον προσέγγισαν και τον εκτέλεσαν.

Του έστησαν καρτέρι

 Όπως προκύπτει, οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στον άτυχο άνδρα και, όταν τον εντόπισαν, τον «γάζωσαν» μέχρι να χάσει τη ζωή του. Σύμφωνα με το MEGA, ο άνδρας βρισκόταν καθ’ οδόν προς το γυμναστήριό του.

Απομακρύνθηκε το αυτοκίνητο του θύματος

 Μέχρι και νωρίς το απόγευμα οι αστυνομικές αρχές βρίσκονταν στον τόπο της δολοφονίες τόσο για τις έρευνες προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία, όσο και για τα διαδικαστικά. Λίγο μετά το μεσημέρι ειδικό συνεργείο απομάκρυνε από τον τόπο του εγκλήματος  το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Τάσος Μπερδέσης.  Ο 39χτομος φαίνεται πως δέχτηκε τουλάχιστον 3 σφαίρες όσο ήταν μέσα στο αμάξι.



Ψάχνουν για τους κάλυκες στο διπλανό γήπεδο

 Οι έρευνες των αστυνομικών είναι σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του 39χρονου πυγμάχου. Ωστόσο, κάθε στοιχείο από τον τόπο της δολοφονίας θα αποτελέσει και ένα ακόμη κομμάτι του παζλ που θα ολοκληρώσει την εικόνα η οποία θα βοηθήσει τις Αρχές.

Ήδη ομάδα αστυνομικών εκτός από τα βίντεο που αναζητούν στην γύρω περιοχή, έχει ξεκινήσει έρευνα στο γειτονικό γήπεδο, προκειμένου να αναζητήσουν στοιχεία, αλλά και τους κάλυκες από το όπλο που σκότωσε τον 39χρονο.


Το γήπεδο βρίσκεται πίσω ακριβώς από το σημείο της δολοφονίας. Σημειίωνεται ότι ήδη έχουν βρεθεί δέκα κάλυκες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. 

Μάρτυρας: «Άκουσα τους πυροβολισμούς»

Σημαντική φαίνεται να είναι και η μαρτυρία ενός κατοίκου της περιοχής που άκουσε τους πυροβολισμούς. Αναφέρει ο ίδιος:




 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για παλιό γνώριμο των αρχών, ο οποίος συνδεόταν με τον χώρο της νύχτας, ενώ έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης. Μάλιστα, για ορισμένο χρονικό διάστημα ήταν και φυγόδικος, ενώ κατά το παρελθόν έχει υπάρξει και πυγμάχος.

Για ξεκαθάρισμα λογαριασμών κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ.

 Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η ΕΛΑΣ τη δολοφονία γνωστού 39χρονου πυγμάχου,  Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εκτελεστών του πυγμάχου.    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ποιο ήταν το θύμα της δολοφονίας στη Βάρη

Ο παλαίμαχος πυγμάχος είχε ανακηρυχθεί πρωταθλητής στο παρελθόν, ωστόσο είχε διαγραφεί από την Ομοσπονδία για υπόθεση αναβολικών.

 Ο Μπερδέσης είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές συμμετοχή του σε κύκλωμα ανθρώπων της νύχτας. Για κάποιο χρονικό διάστημα είχε διαφύγει στην Βουλγαρία όπου και διέμενε για ενάμιση χρόνο, κάτι που του στέρησε και την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αφού επέστρεψε στην Ελλάδα, εξέτισε λίγους μήνες φυλακή για να αθωωθεί τελικά στο δικαστήριο. Στην συνέχεια προσπάθησε να επανέλθει στα αθλητικά πράγματα.

Νικητής reality

To 2017 είχε λάβει συμμετοχή στο reality επιβίωσης, survival secret κερδίζοντας μάλιστα και το έπαθλο.  Ωστόσο, δεν φαίνεται να κατάφερε να ξεφύγει από τα κυκλώματα.



Δεύτερη δολοφονία μέσα σε λίγες ώρες

Σημειώνεται πως αυτό είναι το δεύτερο τέτοιο περιστατικό σε λιγότερες από 24 ώρες, καθώς το απόγευμα της Κυριακής δολοφονήθηκε ένας 32χρονος στα Σεπόλια.

 Η χθεσινή δολοφονία σημειώθηκε σε μία καφετέρια στην οδό Δυρραχίου, με άγνωστο να πυροβολεί το θύμα και να το σκοτώνει με οκτώ σφαίρες.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με ένα ακόμη επεισόδιο ανθρώπων της νύχτας.

Έξαρση εγκληματικότητας λόγω αποφυλακίσεων

Πέρα από τα περιστατικά των εν ψυχρώ δολοφονιών που συγκλονίζουν τη χώρα τα τελευταία 24ωρα οι Αρχές προβλέπουν έξαρση της εγκληματικότητας το επόμενο διάστημα  καθώς η  μακρά καραντίνα πέραν των τεράστιων ψυχολογικών και κοινωνικών επιπτώσεων οδήγησε πολλούς να κρατήσουν – κατά το κοινώς λεγόμενο – τα λεφτά στο σπίτι.  Σε συνάρτηση με τις εκθέσεις  της Τράπεζας της Ελλάδος για τις ιδιωτικές καταθέσεις, η εκτίμηση είναι ότι  τεράστια ποσά  άνω των 10 δις ευρώ, φυλάσσονται  «κάτω από τα στρώματα».  Την ίδια ώρα όμως  παρατηρείται μεγάλος αριθμός αποφυλακίσεων  (άνω των  800) διαρρηκτών, ληστών, μικρεμπόρων ναρκωτικών και  κακοποιών οι οποίοι  απολύονται  επειδή δεν δικάστηκαν – λόγω  Covid-19- στη διάρκεια του  18μηνου της προσωρινής τους κράτησης. 

 Μόνον τις τελευταίες μέρες, έχουν καταγγελθεί ληστείες  με λεία 2 εκατ ευρώ στους Αμπελόκηπους, 150.000 ευρώ στο Παπάγου,  150.000 ευρώ στο  Παγκράτι, 450.000 ευρώ (μαζί με τα τιμαλφή) στο Βύρωνα, στο Περιστέρι,  στο Χαλάνδρι κτλ. Η κατάσταση προκαλεί μεγάλη ανησυχία αφού από τις  18 Απριλίου καταγράφονται και  3 ληστείες μετά φόνου, οι  2 σε  Κυψέλη – Πατήσια με θύματα έναν 90χρονο κι έναν 75χρονο και η τριτη στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολαϊν την οποία έπνιξαν μπροστά στο παιδί της.