Στην ακύρωση των προγραμματισμένων γάμων τους και τη μετάθεση του γλεντιού, που είθισται να ακολουθεί μετά τη θρησκευτική τελετή, προχωρούν αρκετά ζευγάρια, σύμφωνα με τα δεδομένα των Κτημάτων, στα οποία φιλοξενούνται οι εν λόγω εκδηλώσεις.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει εκδοθεί για τις δεξιώσεις των γάμων επιτρέπει μεν τη διεξαγωγή τους, ωστόσο απαγορεύεται η μουσική υπόκρουση. Αυτό το γεγονός φαίνεται ότι «φρενάρει» τα νέα ζευγάρια και πλέον παρατηρούνται πολλές ακυρώσεις.

Αναμονή για επιστροφή της μουσικής

Το γλέντι που ακολουθεί, μετά το μυστήριο στην εκκλησία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική παράδοση και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι νεόνυμφοι στη χώρα δεν δείχνουν διατεθειμένοι να περάσουν χωρίς μουσική και χορό τη συγκεκριμένη μέρα. Οι επαγγελματίες του κλάδου, υποστηρίζουν ότι οι μέλλουσες νύφες και οι μέλλοντες γαμπροί προτιμούν να κάνουν λίγο υπομονή, έτσι ώστε να γίνει ο γάμος τους κατά τα συνηθισμένα.

Φυσικά οι ακυρώσεις έχουν προκαλέσει νέα μίνι κρίση στον κλάδο και ήδη οι ιδιοκτήτες των Κτημάτων περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις για τη μουσική.