Κατεβασμένα ρολά και λουκέτα, αλλά και άδεια μαγαζιά. Το lockdown είναι εδώ και το επέβαλε η Όμικρον.

Η Όμικρον σαρώνει την Αστυνομία

Αν και ο αρμόδιος υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός, οι αστυνομικοί που βλέπουν καθημερινά συναδέλφους τους να βγαίνουν εκτός μάχης ανησυχούν.

 Από τους 56.500 αστυνομικούς, οι 2.097 νοσούν.

 

Η Όμικρον «έκλεισε» το Δημόσιο

Η πανδημία σαρώνει το δημόσιο με υπηρεσίες να κατεβάζουν ρολά η μία μετά την άλλη.

 Στον Πύργο την απόφαση έφερε ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων. «Κλειστές θα παραμείνουν την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 οι Υπηρεσίες που στεγάζονται στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και στο Πολύκεντρο του δήμου Πύργου» ανέφερε η ανακοίνωση του δήμου Πύργου.

 Η απόφαση ελήφθη μετά τον εντοπισμό αυξημένου αριθμού θετικών κρουσμάτων στον κοροναϊό πολλών εργαζομένων και συγγενικών προσώπων Α’ βαθμού.

 Ανάλογη απόφαση και στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου το ΚΕΠ έκλεισε. «Κλειστό θα παραμείνει τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου το ΚΕΠ στη Λεωφόρο Πλαστήρα λόγω κρουσμάτων κοροναϊού που εντοπίστηκαν σε εργαζομένους. Το κτίριο κλείνει προκειμένου να γίνει απολύμανση» σημείωσε ο δήμος Ηρακλείου.

 Στην εντατική η οικονομία

Ο κοροναϊός με την υπερμεταδοτική Όμικρον χτυπάει όμως και ιδιωτικές επιχειρήσεις με καταστήματα να εργάζονται με ελάχιστο διαθέσιμο προσωπικό, ενώ και στις μεταφορές το πρόβλημα είναι μεγάλο.

 Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί με τις καραντίνες των εργαζομένων να στερούν χέρια από τις επιχειρήσεις, πολλοί επιχειρηματίες λένε πως θα πάνε συ υποχρεωτικό lockdown.