Εύφημο Μνεία απένειμε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στον σύνδεσμο των Ενόπλων Δυνάμεων με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για την επιχείρηση «Ελευθερία» τον Ταξίαρχο Αρίστο Περρή, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδος που είναι υπεύθυνη για την έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά εμβολίων κατά του κορωνοιού και τη διανομή των self tests πανελλαδικώς.

Ο τιμηθείς με την ηθική αμοιβή της «Ευφήμου Μνείας» Ταξίαρχος Αρίστος Περρής, ο οποίος προέρχεται από το Σώμα Υλικού – Πολέμου (ΣΥΠ), είναι επικεφαλής της ομάδας που έχουν αναλάβει τον συντονισμό και τον έλεγχο της εφοδιαστικής αλυσίδος καθώς και τη διαχείριση των εμβολίων κατά του κοροναϊού COVID-19, αναφορικώς με την αποθήκευση, την μεταφορά και την παράδοσή τους στα εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας, αποστολή κρίσιμη, που και αυτήν την έχουν αναλάβει και υλοποιούν – επιτυχώς ως τώρα – οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο «αιτιολογικό» της απονομής τόνισε ότι αυτή απονέμεται «για τον υψηλό ζήλο επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε, τόσο στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ'' όσο και στην γενικότερη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID – 19».

Ποιο είναι αλήθεια αυτό το έργο των ΕΔ στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην επιχείρηση «Ελευθερία», που συνοψίζεται συμφώνως με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ.

Στην έγκαιρη, ασφαλή και ορθή αποστολή 5.356.000 εμβολίων σε 705 εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία διανεμήθηκαν σε συνεργασία με φαρμακαποθήκες και μεταφορικές εταιρείες, πραγματοποιώντας 1.650 δρομολόγια.

Στην επιτυχή σχεδίαση και πλήρη εκτέλεση 1.915 αποστολών εμβολίων σε όλα τα νησιά της χώρας.

Ειδικώς για τον εμβολιασμό των κατοίκων στα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων, πραγματοποιούνται μεταφορές με ελικόπτερα που έχουν διαθέσει οι Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και με πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στη διάθεση μεταφορικών μέσων στον ηπειρωτικό χώρο και στα νησιά, για τη μεταφορά εμβολίων σε έκτακτες περιπτώσεις ή σε απομακρυσμένους προορισμούς.

Εκτός από τη διανομή εμβολίων, ο Ταξίαρχος Περρής και η ομάδα του ανέλαβε και το έργο διανομής των Self Tests σε 10.300 φαρμακεία σε όλη τη χώρα. Μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί και διανεμηθεί 24.200.000 Self Tests, ενώ αναμένονται επιπλέον 10.800.000.

Κορυφαία πηγή του ΓΕΕΘΑ που ερωτήθη σχετικώς από την ιστοσελίδα μας για το θέμα μας τόνισε δύο σημεία:

Πρώτον, ότι οποιαδήποτε επιχείρηση των ΕΔ εν πολέμω και ειρήνη για να έχει πιθανότητα επιτυχίας πρέπει να στηρίζεται στην αποτελεσματική «Διοικητική Μέριμνα» (ΔΜ) εν τη ευρεία εννοία των λέξεων, και για το λόγο αυτό η επιλογή και ανάθεση της αποστολής σε έναν ειδικό αξιωματικό, όπως είναι ο προερχόμενος από το ΣΥΠ Ταξίαρχος Περρής είναι «εκ των ων ουκ άνευ».

Δεύτερον, όπως και σε πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις η – όποια – απονομή Ηθικών Αμοιβών έχει αξία ΜΟΝΟ όταν αυτή γίνεται «εν θερμώ» και «επί του πεδίου», δηλαδή όσο η επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη και όχι όταν αυτή τελειώσει. «Και τώρα έχουμε κανονικό πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό και μία κανονική επιχείρηση» τόνισε χαρακτηριστικώς.