Το πόρισμα του ιατροδικαστή σοκάρει, καθώς διαπιστώθηκε ότι στο σώμα και το κεφάλι του άτυχου πυγμάχου «καρφώθηκαν» οι 10 από τις 14 σφαίρες των 7.62 mm, που έριξε συνολικά εναντίον του ο δολοφόνος του. Μάλιστα, τον «γάζωσε» σχεδόν εξ επαφής, από απόσταση μικρότερη των 3 μέτρων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαχωρίζουν την υπόθεση δολοφονίας του Τάσου Μπερδέση τόσο από τη δολοφονία του 34χρονου Αριστείδη Παππά από τη Βόρειο Ήπειρο, μία ημέρα πριν στα Σεπόλια, που φαίνεται να έχει να κάνει με τον αλβανικό υπόκοσμο, όσο και από τη ροή των εκτελέσεων που γίνονται τα τελευταία χρόνια για την αναδιανομή της πίτας στον κόσμο της νύχτας. Εκτιμούν ότι ο Μπερδέσης είναι θύμα άλλων διενέξεων που είχε στην Πάτρα, θεωρώντας ότι πλέον έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος αίματος που ήδη μετράει 6 νεκρούς στην αχαϊκή πρωτεύουσα από το 2005.

Τι είπε φίλος της οικογένειας

Oι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών φαίνεται πως ψάχνουν εκεί το «κλειδί» της υπόθεσης, ενώ ο 39χρονος είχε μετακομίσει στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια, με κάποιες μαρτυρίες να τον θέλουν να φοβάται για τη ζωή του. Ωστόσο, φίλοι του ανέφεραν ότι δεν έδειχνε φόβο, ενώ το πρόγραμμα των προπονήσεών του ήταν καθημερινό και πάντα συγκεκριμένο. Σημειώνεται ότι ο Τάσος Μπερδέσης είχε αθωωθεί από όλες τις δικαστικές του εκκρεμότητες. Στο μεταξύ, την πεποίθησή του ότι ο Τάσος Μπερδέσης είτε δολοφονήθηκε από λάθος είτε κάτι γνώριζε, εξέφρασε χθες, μιλώντας στο Mega, ο Γιώργος Φράγκος, φίλος της οικογένειας, και πατέρας του 32χρονου Κώστα Φράγκου, που μαζί με τον Βασίλη Σινούρη είχαν δολοφονηθεί, τον Απρίλιο του 2013, έξω από κλαμπ στην οδό Σαχτούρη στην Πάτρα, σε μία υπόθεση που παρέπεμπε σε συμβόλαιο θανάτου. Ο ίδιος ανέφερε ότι το ποινικό μητρώο του 39χρονου ήταν λευκό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Φράγκος ήταν γνωστός στην Πάτρα τόσο για την ενασχόλησή του με τη νύχτα όσο και τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την πυγμαχία. Θεωρούνταν εξάλλου ένας από τους καλύτερους Πατρινούς πυγμάχους της γενιάς του και ήταν στενός φίλος με τον 39χρονο που δολοφονήθηκε τη Δευτέρα, στη Βάρη. Ο 35χρονος Βασίλης Σινούρης ήταν παίκτης του χάντμπολ και λέγεται ότι περνούσε τυχαία από το σημείο. Ο Κώστας Φράγκος, λίγο πριν πεθάνει, φέρεται να ψέλλισε το όνομα του δολοφόνου του.
Τρεις μέρες αργότερα, έπεσε νεκρός από σφαίρες ο Παναγιώτης Τσίρκας και μετά από 15 μέρες νοσηλείας ο Νίκος Ντάντης από τον Πύργο. Για τις δολοφονίες συνελήφθη ο Αλέξης Φράγκος, αδελφός του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου, ο οποίος εξέτισε ποινή φυλάκισης και αποφυλακίστηκε. Ο Τάσος Μπερδέσης ήταν στενός φίλος με τα αδέλφια Φράγκου και μάλιστα είχε κατηγορηθεί, μαζί με την τότε σύντροφό του, μοντέλο και πρώην Σταρ Ελλάς, Διονυσία Κουκίου, για υπόθαλψη εγκληματία, όταν ο Αλέξης Φράγκος εντοπίστηκε στο σπίτι της αδελφής του μοντέλου, στο Μπραχάμι. Και οι δύο αθωώθηκαν για την υπόθεση αυτή.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time