Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων/Μεταναστών στα νησιά της Χίου, της Σάμου και της Λέσβου στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδιασμού των υπουργείων Υγείας και Μετανάστευσης & Ασύλου και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για ανοσοποίηση των πληθυσμών σε Κέντρα Φιλοξενίας Πολιτών Τρίτων Χωρών.

Photo


Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη επείγουσα Παρέμβαση Υγείας για την προσφυγική κρίση-Philos» και προγραμματίζεται να επεκταθεί στα Κέντρα και των υπόλοιπων νησιών, καθώς και στις Δομές φιλοξενίας της Ηπειρωτικής χώρας.

photo_1__1_

Αύριο, θα επισκεφθούν τα Κέντρα Υποδοχής & Ταυτοποίησης των νησιών όπου πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, συνοδευόμενοι από στελέχη των δύο φορέων, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εφαρμογή των εμβολιασμών στο πεδίο.

photo_3

Επισημαίνεται η σημασία της εν λόγω δράσης για την ανάπτυξη «τείχους» ανοσίας και στους πληθυσμούς που διαμένουν σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών.