Τη σύσταση ειδικής μονάδας της γγ Πολιτικής Προστασίας, καθώς και την αυστηροποίηση των ελέγχων για τη διενέργεια παράνομων κορωνοπάρτι στα νησιά ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή ερώτηση για παράνομα πάρτι σε βίλες στη Μύκονο τα οποία φαίνεται πως έχουν προγραμματιστεί. 

«Σας ενημερώνω ότι ενεργοποιείται και ειδική μονάδα ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Αλλά και ένα συγκεκριμένο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. που δεν αφορά μόνο στην Μύκονο αλλά αφορά γενικότερα σε όλη τη χώρα, και στην ηπειρωτική και στη νησιωτική. Παράνομα πάρτι σημαίνει διασπορά. Διασπορά σημαίνει αύξηση κρουσμάτων σημαίνει συρροές», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. 

Η εν λόγω ομάδα ελέγχου θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας και της Αστυνομίας, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ξεκαθαρίζει ότι όποιος διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις, θα αναλαμβάνει και τις ευθύνες, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε γενικότερο επίπεδο, ενώ η διασπορά σε μία κοινότητα, θα την οδηγεί σε μέτρα.