Απολογείται σήμερα ο 75χρονος ο οποίος ομολόγησε πως σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο του το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης έξω από την πολυκατοικία που διέμενε στην Αγία Βάρβαρα.

Ως αιτία του εγκλήματος ο 75χρονος ανέφερε τις περιουσιακές διάφορες που είχαν με το θύμα, τονίζοντας πως όχι μόνο έδιωξε την κόρη του από το πρώτο του γάμο από την επιχείρηση που διατηρούσαν αλλά δεν του επέτρεψε να φτιάξουν και διαμέρισμα στην πολυκατοικία που είχαν αγοράσει με δάνειο που πλήρωνε ο ίδιος ενώ κατηγορεί την εν διαστάσει σύζυγο του ότι είχε πάρει και τα χρυσαφικά της αδελφής του τα οποία είχαν συναισθηματική αξία.

Ο κατηγορούμενος προανακριτικά δήλωσε μετανιωμένος για το έγκλημα, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η εν διαστάσει σύζυγος του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ήταν απέναντι του απαράδεκτη, του έκανε μηνύσεις χωρίς λόγο, τον προσέβαλε, τον χτυπούσε και τον έβριζε.

«Κάθε τόσο μου έκανε μήνυση χωρίς λόγο και χωρίς να την έχω πειράξει ποτέ. Με προσέβαλε συνεχώς και μου πετούσε γλάστρες. Είχε κάνει τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου να μη μου μιλάνε, αποκόβοντας με από αυτά, με είχε χτυπήσει επανειλημμένα και με έβριζε συνεχώς με τα χειρότερα λόγια. Απέναντι σε μένα ήταν πολύ αχάριστη και σε όλα. Όλα αυτά τα χρόνια αισθανόμουν ψυχολογικά χάλια» ανέφερε ο κατηγορούμενος στους αστυνομικούς σχετικά με τη σχέση του με το θύμα, με την οποία γνωρίζονταν 40 χρόνια.

Από την άλλη, οι δύο κόρες του ζευγαριού αναμένεται να δηλώσουν παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας ενώπιον του ανακριτή ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του πατέρα τους, τον οποίο σκιαγραφούν ως ένα αυταρχικό άνθρωπο ο οποίος είχε ξεσπάσματα βίας.

Σε βάρος του κατηγορουμένου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του 75χρονου ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν τη περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.