Μυκονος
Ελλάδα

Στήνουν πάρτι με κορυφαίους djs στη Μύκονο

Το έσοδα για το τετραήμερο αναμένεται να ξεπεράσουν το 1.000.000 ευρώ

Χορό, κέφι, διασκέδαση στη Μύκονο με ναυλωμένη πτήση, υπερπολυτελή ξενοδοχεία και άγνωστο τόπο διασκέδασης διαφημίζει ιστοσελίδα για Ισραηλινούς τουρίστες. Πάρτι με διάσημους djs, των οποίων το κασέ φθάνει έως και τις 100.000 ευρώ, ιδιωτικές πτήσεις και πολυτελή ξενοδοχεία της Μυκόνου διαφημίζουν από τώρα, για το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου, διοργανωτές μέσα σε κλειστές κοινότητες, σύμφωνα με το in.gr, που έφερε στο φως ντοκουμέντα από ιστοσελίδα που διαφημίζει στο Ισραήλ πάρτι για το τετραήμερο 8-11 Ιουλίου, χωρίς να προσδιορίζεται ο τόπος, αν δηλαδή πρόκειται για πάρτι σε βίλα ή σε ξενοδοχείο ή σε κλαμπ.

Η τιμή για τα μέλη της κοινότητας είναι 1.299 ευρώ και όπως έχουν καταγγείλει οι επαγγελματίες της Μυκόνου οργιάζει η φοροδιαφυγή, πέραν των υγειονομικών κινδύνων. Η τιμή δεν περιλαμβάνει ποτά και κατανάλωση, αλλά αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο και είσοδο στα πάρτι για το τετραήμερο. Οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι ότι από το πάρτι για το τετραήμερο τα έσοδα θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο ευρώ, για τα οποία δεν θα αποδοθεί ούτε σεντς στο ελληνικό Δημόσιο, εφόσον πραγματοποιηθούν σε βίλες ή κλειστούς χώρους. Οι djs που διαφημίζονται συνήθως παίζουν στα πολύ μεγάλα και ακριβά clubs της Μυκόνου, με εξαιρετικά υψηλό κασέ.

Όπως έχουν καταγγείλει οι επαγγελματίες της Μυκόνου σε ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, το γεγονός ότι δεν απαγορεύεται φέτος η συγκέντρωση για περισσότερα από 9 άτομα σε σπίτι, όπως ίσχυε πέρυσι, δεν επιτρέπει στην Αστυνομία να επέμβει, καθώς η Αστυνομία μπορεί να εισέλθει στο χώρο μόνο με ένταλμα εισαγγελέα για παράνομες πράξεις. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα που προωθεί τα πάρτι στο Ισραήλ, οι υποψήφιοι πελάτες θα πρέπει να δηλώσουν και τα social media τους, ώστε οι διοργανωτές να γνωρίζουν τις προτιμήσεις τους ή και να αποφύγουν τις κακοτοπιές.

Βεβαίως, στις 8 Ιουλίου ίσως να έχουν επιτραπεί τα πάρτι σε ανοικτούς ή και κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους, αλλά υπάρχει η βεβαιότητα στη Μύκονο πως εάν δεν έχουν ανοίξει τα μαγαζιά, δεν πρόκειται να ακυρωθούν. Οι επαγγελματίες της Μυκόνου έχουν ζητήσει να απελευθερωθεί το ωράριο και να επιτραπεί η μουσική, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτόν τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time