Σε αστυνομικό κλοιό βρέθηκε χθες το απόγευμα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μετά τα αλλεπάλληλα κορονοπάρτι αλλά και τις αλλεπάλληλες εισαγγελικές παρεμβάσεις. Λίγη ώρα αργότερα επικρατεί ένταση την ώρα που οι ευθύνες εξακολουθούν να γίνονται μπαλάκι ανάμεσα σε αστυνομία και πρυτανικές αρχές.

«Φρένο» στα κορονοπάρτι βάζει η αστυνομία 

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Χθες το απόγευμα. Αστυνομικοί έχουν κληθεί να περιφρουρήσουν τον χώρο ώστε να μην γίνει ακόμα ένα παράνομο πάρτι με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων… Έχουν προηγηθεί 4 εισαγγελικές παρεμβάσεις… Διαδηλωτές και φοιτητές κλείνουν με κάδους τις εισόδους του πανεπιστημίου φωνάζοντας συνθήματα… Επικρατεί ένταση…

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση στον πρύτανη του Αριστοτελείου. Η απάντηση του πρύτανη βρίσκεται στην εφαρμογή του νόμου για την απειλή της δημόσιας υγείας καθώς και στις δεκάδες κλήσεις προς την αστυνομία το περασμένο σαββατοκύριακο από την υπηρεσία φύλαξης του πανεπιστημίου

Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις δε φαίνεται να πτοούν τους διοργανωτές των πάρτι. Μάλιστα υπήρξαν φορές, σύμφωνα με τον πρύτανη, που χρησιμοποίησαν και οχήματα με γιγάντια ηχοσυστήματα μπροστά στη φιλοσοφική σχολή, δίνοντας το ρυθμό στο ξεφάντωμα χωρίς μάσκες ούτε αποστάσεις .

Λάδι στη φωτιά ρίχνει η προκαταρκτική έρευνα για τον εντοπισμό των διοργανωτών με τους φοιτητικούς συλλόγους να προχωρούν σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στη γνωστοποίηση στοιχείων τους.