Το ενδεχόμενο ο Δημήτρης Καλογιάννης, γνωστός στη Λέσβο ως η κυρία Δημήτρης, ο οποίος εξαφανίστηκε από το Δρομοκαΐτειο, να έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου στο Παλαιό Φάληρο τρεις ημέρες μετά την εξαφάνισή του εξετάζουν οι Αρχές.

Ο διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού προγράμματος Silver Alert, Γεράσιμος Κουρούκλης, αποκάλυψε ότι ζητήθηκε δείγμα DNA από τον αδερφό του 64χρονου προκειμένου να συγκριθεί με το θύμα του τροχαίου, το οποίο έγινε στις 9 Απριλίου. «Το αυτοκίνητο που χτύπησε το άτομο έφυγε από το σημείο του ατυχήματος και τον εγκατέλειψε. Οι έρευνες έχουν σταματήσει διότι δεν ξέρουμε τι ψάχνουμε», είπε στο Star ο Γεράσιμος Κουρούκλης. Μάλιστα, η διαδικασία, σύμφωνα με τον Γεράσιμο Κουρούκλη, φαίνεται ότι ενεργοποιήθηκε με έγγραφο που απέστειλε στο υπουργείο Υγείας με το οποίο ζητούσε να ελεγχθούν τα νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας για την ανεύρεση του 64χρονου, ο οποίος έφυγε από το Δρομοκαΐτειο στις 6 Απριλίου.

Την προανάκριση για το θανατηφόρο τροχαίο με εγκατάλειψη έχει αναλάβει το τμήμα Τροχαίας Καλλιθέας και όλοι αναμένουν τα αποτελέσματα του DNA προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον της πορείας των ερευνών. Όπως ανέφερε ο διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού προγράμματος Silver Alert, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για την ανεύρεση του 64χρονου, ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο το 2015 για τη βοήθεια που προσέφερε στους πρόσφυγες.

Από τις 26 Μαΐου, όταν εκδόθηκε για πρώτη φορά το δελτίο της εξαφάνισής του, μέχρι σήμερα έχουν φτάσει στις Αρχές συνολικά 3.742 ειδοποιήσεις-μαρτυρίες. Όλες οι πληροφορίες ερευνήθηκαν και κυρίως εκείνες οι μαρτυρίες που τον ήθελαν να κινείται στην Εύβοια ή στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές μετά από έλεγχο διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε ίχνος του 64χρονου σε αυτά τα δύο σημεία.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time