Σοκάρει η καταγγελία ενός 32χρονου ο οποίος υποστηρίζει πως όταν ήταν φαντάρος έπεσε θύμα βιασμού κατ’ εντολή αξιωματικού του στρατοπέδου στο οποίο είχε καταταχθεί. Ο 32χρονος κατέθεσε μήνυση κατά έξι προσώπων στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Tο περιστατικό σημειώθηκε σε Κέντρο Εκπαίδευσης όπου κλήθηκε να παρουσιαστεί για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, το 2009. Σύμφωνα με το δικηγόρο του καταγγέλλοντος, η σεξουαλική κακοποίηση του τότε νεοσύλλεκτου συνέβη στο Μεγάλο Πεύκο, το γνωστό Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Χρήστος Πλάτσκος, που εκπροσωπεί τον 32χρονο, στη σεξουαλική κακοποίηση πήραν μέρος τρεις στρατιώτες οι οποίοι προηγουμένως τον είχαν ναρκώσει, ενώ μάρτυρες ήταν δύο ψυχολόγοι της μονάδας που δεν απέτρεψαν το βιασμό, αν και μπορούσαν, όπως ισχυρίζεται το θύμα.

Ο νεαρός έσπασε τη σιωπή του στην κάμερα της ΕΡΤ3, αποκαλύπτοντας πως το φρικτό συμβάν έγινε πριν από δέκα χρόνια, όταν ξεκινούσε τη θητεία του. Ως τον υποκινητή της εγκληματικής πράξης κατέδειξε λοχαγό του στρατοπέδου, ενώ διευκρίνισε ταυτόχρονα πως τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται δεν «αντιπροσωπεύουν τον στρατό», οι υπηρεσίες του οποίου τον βοήθησαν, όπως ξεκαθάρισε.

Ο 32χρονος υποστηρίζει ότι ένας λοχαγός ήθελε να τον εκδικηθεί γιατί τον έβρισε, διατάσσοντας στρατιώτες να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά. «Μετά από προσβολές που δέχτηκα, απάντησα με ύβρεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθώ στο ιατρείο χωρίς τη θέλησή μου. Το βιασμό τον εκτέλεσε ένας αδειούχος στο ιατρείο, κατ’ εντολή του λοχαγού, που ήταν από πίσω», περιγράφει ο 32χρονος για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε. «Κομβικό ρόλο θα παίξουν τα άτομα που ήταν παρόντα στο περιστατικό», συμπληρώνει.

Ο νεαρός κατέθεσε μήνυση, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του, κατά του λοχαγού που έδωσε την εντολή, κατά των στρατιωτών που τέλεσαν τη σεξουαλική κακοποίηση και κατά των ψυχολόγων που παρακολούθησαν αμέτοχοι την εγκληματική πράξη εις βάρος του. «Κομβικό ρόλο θα παίξει ο υπεύθυνος του ιατρείου που με βοήθησε εκεί και δύο ΕΠΟΠ γυναίκες, οι οποίες ήταν αυτόπτες μάρτυρες όταν παραδέχθηκε ο αξιωματικός την ηθική αυτουργία», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο 32χρονος αποφάσισε να μιλήσει μετά από δέκα χρόνια σιωπής παίρνοντας θάρρος από τις αποκαλύψεις στον καλλιτεχνικό χώρο που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό και το κίνημα στήριξης που έχει δημιουργηθεί προς τα θύματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, στρατιωτικές πηγές αναφέρουν επί της καταγγελίας πως «η στρατιωτική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν μπορεί να πάρει θέση για μια υπόθεση που διερευνάται δικαστικά».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time