Μία χασισοφυτεία «μαμούθ» με πάνω από 46.000 δενδρύλλια στην Ανάβυσσο, η οποία θα απέφερε έσοδα 26 εκατομμυρίων ευρώ στο κύκλωμα ναρκωτικών, εντόπισαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και συνέλαβαν συνολικά 24 άτομα. Σε μία έκταση μεγαλύτερη των 50 στρεμμάτων το κύκλωμα καλλιεργούσε περισσότερα από 46.000 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία έφταναν σε ύψος έως και τα 1,8 μέτρα.

Η «βιτρίνα» της ομάδας, η οποία αποτελείται από πέντε Έλληνες, ήταν μια επιχείρηση βιομηχανικής κάνναβης. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα δενδρύλλια δεν εμπίπτουν στη σχετική νομοθεσία με βάση την οποία εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το κύκλωμα απασχολούσε παράνομα δεκάδες αλλοδαπούς προκειμένου να καλλιεργούν τα δενδρύλλια. Για την υπόθεση συνελήφθησαν σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική και Ηράκλειο Κρήτης 6 Έλληνες και 18 αλλοδαποί.


Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια και αποθήκες εντοπίστηκε ένα μεγάλο οπλοστάσιο με 5 πολεμικά όπλα, 11 γεμιστήρες, 770 φυσίγγια, 3 υποπολυβόλα, 5 πιστόλια, 5 περίστροφα, ένα κυνηγετικό όπλο, 3 αεροβόλα όπλα και 4 μαχαίρια. Οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη ένα ακουστικό και συσκευή στρατιωτικού ασυρμάτου, ναρκωτικά, 2 καταγραφικά κλειστού κυκλώματος καμερών, 63.290 ευρώ καθώς και 10.259 δολάρια.

opla-hasis-anavissos

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time