Νέο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο σήμερα, την επομένη της συναντήσεως κορυφής του Έλληνος Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες, στο περιόδου της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, με παραβάσεις, παραβιάσεις και εμπλοκές από πλευράς των αεροσκαφών της ελληνικής αεραμύνης, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα.

Έτσι λοιπόν και συμφώνως με αυτά, η Τουρκία σήμερα, έστειλε στο Αιγαίο 2 «ζευγάρια» μαχητικών F-16, καθώς και 2 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, συνολικώς 6 αεροσκάφη, από τα οποία τα 2 μαχητικά ήταν οπλισμένα, που εισήλθαν παρανόμως στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου σημειώθηκαν 4 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και άλλες 39 (!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ). Από τια προαναφερθείσες παραβιάσεις 6 σημειώθηκαν από τα μαχητικά και 33 από τα CN-235!

Σημειώθηκαν 2 εμπλοκές με τα αεροσκάφη “readiness” («ετοιμότητος») της ελληνικής αεραμύνης. «Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», συμφώνως πάντα με το ΓΕΕΘΑ.