Εκτός κινδύνου αλλά με τον φόβο του ακρωτηριασμού του ποδιού του νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο 23χρονος, ο οποίος παρασύρθηκε από εκσκαφέα σε κορονοπάρτι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ). Ο νεαρός έχει υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου οι γιατροί να καταφέρουν να διασώσουν το πόδι του και η οικογένεια του προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί δικαστικά.

«Ο φίλος του -σε εισαγωγικά- βρήκε το σκαπτικό με τα κλειδιά επάνω, ανέβηκε, το έβαλε μπρος και τον πάτησε, τον πάτησε. Τον πάτησε η ερπύστρια», είπε η μητέρα του 23χρονου. Και συνέχισε: «Όταν άκουσε τις τσιρίδες από τον πόνο γιατί το πολτοποιούσε το πόδι, τότε κατάλαβε ότι πάτησε το παιδί μου και σταμάτησε. Η κατάσταση του ποδιού είναι σοβαρή. Είναι πολτοποιημένο το πόδι του από το μηρό μέχρι τη γάμπα κάτω». Παράλληλα υποστήριξε ότι το ΑΠΘ θα πρέπει να φυλάσσεται και να μη γίνονται κορονοπάρτι. Η γυναίκα ανέφερε ότι εάν το πανεπιστήμιο είχε φύλαξη το παιδί της δεν θα ήταν τώρα σοβαρά τραυματισμένο, με το φόβο να του κόψουν το πόδι.

Εργα σε εξέλιξη

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και συνελήφθη ο εργοδηγός του συνεργείου με την μπουλντόζα. Ο άντρας θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, καθώς κατηγορείται ότι το όχημα δεν έπρεπε να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα κλήθηκε να απαντήσει πως η ομάδα των νεαρών κατάφερε να βάλει μπροστά την μπουλντόζα. «Δεν ήταν πάνω τα κλειδιά, τα είχαμε κρυμμένα σε ένα σημείο στο μηχάνημα» φέρεται να υποστήριξε ο εργοδηγός. Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η μπουλντόζα βρισκόταν στο ΑΠΘ καθώς υπήρχαν σε εξέλιξη έργα.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου πραγματοποιήθηκε το πάρτι μπροστά από το Τμήμα Νομικών και Οικονομικών Επιστημών μία παρέα περίπου 10 νεαρών εντόπισε τον εκσκαφέα. Οι νεαροί, οι οποίοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ, αποφάσισαν να ανέβουν το όχημα. Η παρέα έθεσε σε λειτουργία την μπουλντόζα, αλλά ο 23χρονος δεν κατάφερε να κρατηθεί και έπεσε από το όχημα. Οι νεαροί δεν κατάλαβαν την πτώση του φίλου τους με αποτέλεσμα να τον παρασύρουν και να τον τραυματίσουν στο πόδι. Ο 23χρονος υπέστη ένα τεράστιο κόψιμο. Μόλις οι νεαροί κατάλαβαν τι συνέβη, σταμάτησαν την μπουλντόζα και κατέβηκαν. Όταν είδαν τον 23χρονο σοβαρά τραυματισμένο άρχισαν να ουρλιάζουν σε κατάσταση σοκ. Στη συνέχεια ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 23χρονο από τον κεντρική πύλη του Πανεπιστημίου και τον μετέφερε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.



*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time