Όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της πανδημίας του κοροναϊού, θα απαλλαχθούν από τα self tests από την 1η Ιουλίου. Αυτό φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχαν χθες οι κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος με αντιπροσωπείες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων, Ειρήνη Μαρκάκη.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου κατά τη συνάντησή τους στο Υπουργείο Υγείας με τους αντιπροσώπους των συλλόγων επικεντρώθηκαν στη διάθεση των self test από τα φαρμακεία της χώρας, τονίζοντας τη σοβαρότητα του προγράμματος ιδίως σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.

Σε ποιους θα διατίθενται τα self test

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), οι κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος ζήτησαν τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που αφορούν στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των νέων 18-30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Μάλιστα, για την καλύτερη και ομαλότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων αλλά και των φαρμακείων, ζητήθηκε από τον ΠΦΣ να καταβληθεί προσπάθεια να διατεθούν εφάπαξ 4 self tests σε κάθε δικαιούχο.