Κωστας_Λουραντος
Ελλάδα

Λουράντος: Μας έχουν αλλάξει τα πετρέλαια με τα self test (Βίντεο)

Τι δήλωσε για AstraΖeneca και τις παροχές των φαρμακείων προς τους πολίτες

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 μίλησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος και τοποθετήθηκε επί των self test και του AstraZeneca λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Τα φαρμακεία στην Αττική έχουν γονατίσει και από τα self test και από το AstraZeneca».

Συνέχισε λέγοντας πως «Μας έχουν αλλάξει τα πετρέλαια οι πελάτες, διότι πρέπει να κάνουμε την ίδια διαδικασία τρεις φορές για να πάρουν τα τρία self test και έρχονται και πολλοί που θέλουν να αλλάξουν το ραντεβού που είχαν κλείσει για εμβόλιο AstraZeneca και πρέπει να ψάχνουμε ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο που κάνει άλλο εμβόλιο. Βρίσκουμε, λένε “αυτό είναι μακριά, άσ' το, θα το ξαναδούμε αργότερα”. Όλα αυτά δεν μπορούν να συνυπάρχουν με τη δουλειά του φαρμακείου».

Ανησυχία για το AstraZeneca

«Και με τα self test οι πολίτες δεν ξέρουν τι ισχύει και χτυπάμε τρία και τέσσερα ΑΜΚΑ για να δούμε αν δικαιούται ο πολίτης και μετά είναι και οι πολίτες που έρχονται ανήσυχοι λόγω του AstraZeneca», προσέθεσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Οι πολιτικοί ξεχνούν αυτά που κάνουμε για τους πολίτες

Όπως σημείωσε στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Λουράντος, αναφορικά με την αναστάτωση που έχει προκληθεί σχετικά με την συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self test ανίχνευσης κοροναϊού από τα φαρμακεία, «οι πολιτικοί θυμούνται ένα πράγμα που δεν τους κάναμε το χατίρι και ξεχνούν τα χίλια που κάνουμε για αυτούς και για τους πολίτες».

Θα πάμε σε Γενική Συνέλευση

Σε γραμμή μάλλον διαφορετική από εκείνη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής είπε ότι για να καθοριστεί η τελική απόφαση του ΦΣΑ δεν αρκεί συνεδρίαση του ΔΣ, αλλά «θα πάμε σε Γενική Συνέλευση, εδώ δεν νιώθουμε καλά».