Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, καθώς οι έρευνες έφεραν σημαντικά στοιχεία στο φως με αποτέλεσμα να εκδοθεί κατεπείγουσα κλήση για κατάθεση στον σύζυγό της.

 Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο 32χρονος πιλότος βρίσκεται ήδη στη ΓΑΔΑ όπου κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με λεπτομέρειες για την αφαίρεση του καταγραφικού από τις κάμερες του σπιτιού. 

Άλλες πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως  αυτό που «ανάγκασε» τις Αρχές να φέρουν τον πιλότο άρον άρον από την Αλόννησο όπου σήμερα τελείται τρισάγιο στη μνήμη της 20χρονης δολοφονημένης κοπέλας, είναι ένα κινητό-ρολόι που φέρεται να φορούσε η Καρολάιν. 

Σύμφωνα με το Open TV, όταν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας το έλεγξαν, διαπίστωσαν ότι οι ώρες αυτές δεν μπορούσαν να συμπίπτουν με όσα γίνονταν στο σπίτι την ώρα της δολοφονίας.



Σημειώνεται ότι ο πιλότος βρίσκονταν σήμερα στην Αλόννησο για το μνημόσυνο της 20χρονης Καρολάιν. Οι εξελίξεις όμως ήταν ραγδαίες και μεταφέρθηκε από την Αλόννησο με ελικόπτερο στην Αθήνα, προκειμένου να δώσει την συμπληρωματική κατάθεση.  


 Ειδικότερα, μετά το δημοσίευμα της Καθημερινής πως έχουν βρεθεί νέα στοιχεία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κλήθηκε για νέα κατάθεση από τις αστυνομικές αρχές. Ήταν εξ αρχής γνωστό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πως τα νέα στοιχεία που έχουν βρεθεί, θα τίθονταν υπόψη του.

 Είναι τόσο άμεσες οι εξελίξεις που, σύμφωνα με την εκπομπή Tlive στον Alpha με την Τατιάνα Στεφανίδου, ο 32χρονος αποχώρησε εσπευσμένα από το νεκροταφείο της Αλοννήσου, όπου βρέθηκε για μνημόσυνο στη μνήμη της άτυχης Κάρολαϊν. Όπως μεταδόθηκε από την εκπομπή, ο πιλότος έφυγε από το νεκροταφείο μαζί με έναν φίλο του και έναν αστυνομικό γιατί τον κάλεσαν εσπευσμένα στη ΓΑΔΑ για να δώσει νέα κατάθεση.

 Στην Αθήνα με ελικόπτερο

Ο 32χρονος πιλότος, με εντολή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. θα μεταφερθεί στην Αθήνα με ελικόπτερο. Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών έχει μεταβεί στο νησί και με ελικόπτερο θα παραλάβει τον σύζυγο της άτυχης Κάρολαϊν. Και μόλις φτάσει στην Αθήνα, θα τον μεταφέρει στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, στο τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Το καταγραφικό της κάμερας… λύνει το γρίφο;

  Είναι μια ακόμη φορά από τις δεκάδες, που ο 32χρονος καλείται στην Ασφάλεια για να βοηθήσει στην εξέλιξη των ερευνών καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν πως μπορεί να προσθέσει τα κομμάτια που θα αποδειχθούν καθοριστικά για την εξιχνίαση της δολοφονίας των Γλυκών Νερών.

  Οι αστυνομικοί, προσπαθούν να διαπιστώσουν πότε βγήκε η κάρτα μνήμης από το καταγραφικό σε μια προσπάθεια να ανασύρουν εικόνες από τις κάμερες του σπιτιού με τις κινήσεις των δολοφόνων. Λένε ότι το κομμάτι που έχει να κάνει με την αφαίρεση των καρτών μνήμης είναι σημαντικό καθώς όχι μόνο δίνει χρονικό στίγμα αλλά μέσω αυτών μπορεί και να ανασυρθεί μέρος του χαμένου υλικού. Νέα στοιχεία φέρεται να προέκυψαν και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τα στίγματα των κινητών που δείχνουν σαφή εικόνα για το τι συνέβη το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη.

Τι είπαν οι αστυνομικοί στον πιλότο πριν τον μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ

Διακριτικά προσέγγισαν οι αστυνομικοί τον πιλότο στο νεκροταφείο της Αλοννήσου μετά τα νέα στοιχεία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«Όπως πληροφορήθηκα, οι αστυνομικοί του ανέφεραν ότι έπιασαν ένα άτομο στο αεροδρόμιο και τον κάλεσαν να πάει μαζί τους για να τον αναγνωρίσει» λέει στο newsit.gr ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης. Και προσθέτει: «Οι αστυνομικοί ήταν πολύ διακριτικοί και δεν προκλήθηκε αναστάτωση στο μνημόσυνο. Δεν ξέρω αν τον έχουν καλέσει για αναγνώριση ή για να δώσει νέα κατάθεση».

 Οι εικόνες, άλλωστε, που μετέδωσε η εκπομπή Tlive στον Alpha με την Τατιάνα Στεφανίδου δείχνει τη στιγμή που ο 32χρονος πιλότος, λίγο πριν φύγει από το νεκροταφείο για να μεταφερθεί με το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στη ΓΑΔΑ, να είναι ήρεμος και να αγκαλιάζει σφιχτά τη μητέρα της Κάρολαϊν για να την αποχαιρετίσει.

Η ενημέρωση από αστυνομικές πηγές αναφέρει ότι ο 32χρονος πιλότος έχει κληθεί στη ΓΑΔΑ για να δώσει κατεπείγουσα συμπληρωματική κατάθεση μετά τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει.

 Από την Αλόννησο, ο 32χρονος μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο της Αστυνομίας στη ΓΑΔΑ και στον 11ο όροφο όπου βρίσκεται το τμήμα Ανθρωποκτονιών για τη νέα του κατάθεση.

 Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση έχει κληθεί να καταθέσει και ένας άλλος άνδρας, ένα πρόσωπο από το περιβάλλον του ζευγαριού, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις μετά τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες.