Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον 32χρονο πιλότο και σύζυγο της δολοφονηθείσας Καρολάιν, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, καθώς σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής του από τους αστυνομικούς, δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη κι αυτό της έκδοσης εντάλματος σύλληψης τις αμέσως επόμενες ώρες. Παραλλήλως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει και το ενδεχόμενο να υπήρξε συνεργός στη δολοφονία της Καρολάιν.


Δεν έγινε ποτέ ληστεία!


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι δεν έγινε ποτέ ληστεία στο σπίτι στα Γλυκά Νερά. Πλέον, οι υποψίες στρέφονται στον ίδιο τον 32χρονο πιλότο, καθώς όσα κατέθεσε από την πρώτη μέρα είναι αναντίστοιχα με τα στοιχεία της έρευνας. Η πολύωρη εξέτασή του στόχο έχει να δώσει πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από τις αντιφάσεις.

Οι αντιφάσεις του πιλότου

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας:

  • Η κάμερα στο ισόγειο κατέγραψε στις 12 τα μεσάνυχτα της 11ης Μαΐου τον 32χρονο Μπάμπη με το παιδί στην αγκαλιά του. Στη 1:19 π.μ. η κάμερα στο ισόγειο διεκόπη οριστικά. Οι ληστές ήρθαν πολύ αργότερα, σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει ο ίδιος ο πιλότος.
  • Είχε καταθέσει ότι τον έδεσαν πισθάγκωνα, ενώ βρέθηκε ότι είχε δεθεί σε εμβρυακή στάση.
  • Κατέθεσε ότι λιποθύμησε, αλλά απεδείχθη από την έρευνα ότι χρησιμοποιούσε το κινητό του.
  • Κλείδωνε και ξεκλείδωνε το κινητό του αρκετές φορές, ενώ υποτίθεται ότι ήταν λιπόθυμος και δεμένος πισθάγκωνα. 
Ο 32χρονος πιλότος το πρωί της Πέμπτης μεταφέρθηκε από την Αλόννησο με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, το πρωί της Πέμπτης, ενώ σε έκτακτη συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Τετάρτης, οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν γνωστές τις λεπτομέρειες της μεταφοράς του συζύγου της άτυχης Καρολάιν από την Αλόννησο στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έγινε λεπτομερής αναφορά πως ο 32χρονος πιλότος μεταφέρθηκε από την Αλόννησο στη Σκιάθο με πλωτό μέσο και από εκεί στην Αθήνα με ελικόπτερο. Όπως σημείωσαν, ο λόγος για τον οποίον αφίχθη σήμερα και όχι νωρίτερα στην Αθήνα, ήταν το σημερινό μνημόσυνο της άτυχης Καρολάιν.



Τα τρία βασικά νέα στοιχεία 

Τα νέα δεδομένα προέκυψαν από στοιχεία τα οποία είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, χρειάζονταν χρόνο για να τα επεξεργαστούν τεχνικά, καθώς πρόκειται κατά βάση για ηλεκτρονικά ίχνη.
-
Από το λογισμικό του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που υπήρχε στη μεζονέτα, προκύπτει ότι η ώρα αφαίρεσης της κάρτας μνήμης από το καταγραφικό έχει γίνει πολύ νωρίτερα από την ώρα που έχει δηλώσει στην κατάθεσή του ο πιλότο.
-Στο κινητό τηλέφωνο του πιλότου προκύπτει δραστηριότητα η οποία δε συμπίπτει με την ώρα που ο 32χρονος έχει καταθέσει ότι ήταν δεμένος και ακινητοποιημένος από τους ληστές που ισχυρίζεται ότι είχαν εισβάλλει στο σπίτι του.
-Η Καρολάιν, το μοιραίο εκείνο βράδυ, φέρεται να φορούσε ένα «έξυπνο ρολόι» το οποίο καταγράφει βιομετρικά στοιχεία. Οι καρδιακοί παλμοί της, φέρονται να έχουν σταματήσει σε χρόνο που δε συμπίπτει με τον χρόνο θανάτου της, όπως έχει δηλώσει στην κατάθεσή του ο πιλότος.

Το τέταρτο και σημαντικότερο στοιχείο 

Eπίσης, έγινε γνωστό κι ένα ακόμη στοιχείο. Από την ανάλυση φαίντεαι ότι υπάρχει στις 12 το βράδυ μία ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα στο ζευγάρι, τα οποία δείχνουν ότι ίσως και να υπήρχε κάποιο ζήτημα προστριβής του πιλότου με τη σύζυγό του. Υπάρχουν επίθετα και χαρακτηρισμοί στα αγγλικά, όπως η λέξη «stupid» στα τελευταία μηνύματα που έστειλε η Καρολάιν, με την αστυνομία να διευρευνά περαιτέρω γιατί διατυπώθηκαν αυτές οι εκφράσεις.


Το χρονικό της τραγωδίας 

Οι εικόνες συνυφασμένες με το έγκλημα φρίκης στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε την χώρα. Μια μάνα αφήνει την τελευταία της πνοή δίπλα στο αγγελούδι της που κλαίει και λίγο αργότερα το βλέπουμε να μεταφέρεται από τη βίλα στα χέρια στενών συγγενών του. Ο σύζυγός της άτυχης γυναίκας είναι εκείνος που ειδοποιεί την αστυνομία και κάνει τις πρώτες περιγραφές. Από εκεί στις σπαρακτικές σκηνές στην κηδεία της αδικοχαμένης Καρολάιν στην Αλόννησο κι στις έρευνες με στόχο να χυθεί άπλετο φως, στη δολοφονία της 20χρονης.

Ήταν 11 Μαΐου. Ο πιλότος καταθέτει στους αστυνομικούς πως οι τρεις δράστες τον έδεσαν και σκότωσαν τη γυναίκα του, παρά το γεγονός πως εκείνοι δεν αντιστάθηκαν. Οι πρώτοι αστυνομικοί που μπαίνουν στη βίλα, βρίσκουν τον ίδιο δεμένο και τον σκύλο της οικογένειας κρεμασμένο.

Από την πρώτη στιγμή μια σειρά από καυτά ερωτήματα είναι βασανιστικά και για μέρες παραμένουν αναπάντητα. Γιατί οι δράστες άφησαν το κινητό μπροστά στον πιλότο; Γιατί αποφάσισαν να πνίξουν την 20χρονη και όχι να την ακινητοποιήσουν; Γιατί η Καρολάιν δεν έφερε χτυπήματα στο σώμα της; Γιατί ο 32χρονος δεν είχε ίχνη στο σώμα του από το δέσιμο των δραστών; Γιατί εξαφάνισαν τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες αντί να τις ξηλώσουν;

Ο πιλότος εμφανίζεται ψύχραιμος μπροστά στις κάμερες και σίγουρος στις τοποθετήσεις του, ότι ο γρίφος του εγκλήματος θα λυθεί. Οι αστυνομικοί που φτάνουν στον τόπο του εγκλήματος κάνουν τη βίλα φύλλο και φτερό για να βρουν τα πειστήρια για την επίλυση του μεγάλου γρίφου Με τις μέρες να περνούν, τη σεναριολογία να φουντώνει και την κάθε μαρτυρία να εξετάζεται με προσοχή.

Εκτός από τον πιλότου, αναλυτικές περιγραφές έδωσαν και οι πρώτοι αστυνομικοί που μπήκαν στη βίλα. Οι αστυνομικοί λύνουν τον 32χρονο και οι περιγραφές τους, για τα όσα ακολουθούν προκαλούν ένα νέο κύμα συγκίνησης στη χώρα.

Ακριβώς μία εβδομάδα μετά το έγκλημα, συλλαμβάνεται στα σύνορα ένας 36χρονος Γεωργιανός ως ύποπτος για το έγκλημα. Αρνείται από την πρώτη στιγμή τα πάντα και από την εξέλιξη της έρευνας δεν προκύπτει κάποιο άλλο στοιχείο σε βάρος του. Το θρίλερ που απασχολεί ακόμα και διεθνή ΜΜΕ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο πιλότος έχει καταθέσει στους αστυνομικούς πως μέσα στη βίλα μπήκαν 3 ένοπλοι δράστες που παραβίασαν παράθυρο στο ημιυπόγειο. Οι μέρες περνούν και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας αντί να λύσουν, προσθέτουν νέα ερωτήματα. Οι αστυνομικοί αρχίζουν να σκέφτονται γιατί δεν υπάρχουν σημάδια πάλης και ίχνη DNA στα νύχια της 20χρονης. Γιατί δεν πήραν μαζί τους ή δεν κατέστρεψαν τα κινητά του ζευγαριού, γιατί οι γείτονες δεν άκουσαν φωνές την επίμαχη νύχτα και γιατί οι δράστες δεν έφεραν μαζί τους, ρολό κολλητικής ταινίας.

Στις τελευταίες του δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, ο 32χρονος ήταν πιο φειδωλός. Ένα και πλέον μήνα μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, με την αστυνομία να εμφανίζεται πεπεισμένοι πως έχει καταφέρει στην άκρη του νήματος.