Στις φλόγες τυλίχθηκε βυτιοφόρο όχημα που μεταφέρει προπάνιο μετά από έκρηξη. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 της Παρασκευής, στην περιοχή Νεόκτιστων Ασπροπύργου κοντά στα διυλιστήρια. Η πυροσβεστική προχώρησε σε προλήπτική εκκένωση της περιοχής


Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στην περιοχή ακούστηκαν εκρήξεις ενώ επί τόπου επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 17 οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ακουστεί τουλάχιστον πέντε κρήξεις.

Στην περιοχή υπάρχουν δεξαμενές με προπάνιο και εκεί έγινε ένας κλοιός εργαζομένων και πυροσβεστών, ώστε να αποτραπεί τυχόν ανάφλεξή τους.




«Ζούμε τρομακτικές στιγμές»

Τρομακτικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι του Ασπροπύργου μετά την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί σε βυτιοφόρο που μετέφερε προπάνιο. Την δική του μαρτυρία δίνει κάτοικος της περιοχής, ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr είπε: «Υπάρχει μεγάλη φωτιά δίπλα από εταιρία στην θέση Φακά από την πάνω πλευρά των διυλιστηρίων. Ζούμε τρομακτικές στιγμές διότι από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν ταρακουνήθηκαν τα σπίτια μας σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων».

«Τα έχουμε χαμένα ακούμε συνεχώς τι σειρήνες. Η φωτιά πρέπει να ξεκίνησε μάλλον δίπλα από εταιρία με χημικά, η αστυνομία δεν μας άφησε να πλησιάσουμε. Εκεί υπάρχουν δεξαμενές με προπάνια και τα σχετικά. Πρέπει να πήραν φωτιά και τα φωτοβολταϊκά αλλά αυτές οι εκρήξεις ήταν μικρές. Η φωτιά δεν ξεκίνησε από την εταιρία επεκτάθηκε προς τα εκεί. Άκουσα να μιλάνε σίγουρα για τραυματίες ίσως και θύματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Μήνυμα από το 112: «Καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα»

Συγκεκριμένα η έκρηξη σημειώθηκε επί της οδού Παναγίας Φανερωμένης στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Μάλιστα στάλθηκε στους πολίτες μήνυμα από το 112. «Καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε μακριά από υαλοπίνακες. Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση, κίνδυνος έκρηξης», αναφέρει το προειδοποιητικό μήνυμα.

1_2


Σε ποια σημεία διακόπη η κυκλοφορία 

Λόγω της εκδήλωσης της φωτιάς, διακόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Ασπροπύργου στην οδί Μεγαρίδος από το ύψος της οδού Αγ. Ι. Στεφανή ρεύμα προς διυλιστήρια και επι της ανώνυμου οδού περιοχής Νεοκτίστα Ασπροπύργου στο ύψος της Παναγιας Φανερωμένης με κατεύθυνση προς της οδό Μεγαρίδος.