«Αυτό που πέρασα εγώ, η οικογένειά μου και η οικογένεια της γυναίκας μου να μην το περάσει ποτέ ξανά κανείς ποτέ». Το σχέδιο ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή, να στήσει το τέλειο έγκλημα και έπειτα να παρουσιαστεί ως τραγικός σύζυγος.

Μειλίχιος, επικοινωνιακός, συνεργάσιμος με τις Αρχές. «Η Αστυνομία παιδιά…Τα έχει όλα τα στοιχεία. Ό,τι έχουν, δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ».

Από την πρώτη στιγμή έβαλε τον μανδύα του συντετριμμένου συζύγου. Κι αυτό όπως φαίνεται ήθελε να το επικοινωνήσει. Οι πρώτες δηλώσεις στις κάμερες ήρθαν την ημέρα που έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια τη μάνα του παιδιού του.

Οι πρώτες δηλώσεις που συγκίνησαν 

Είχαν περάσει μόλις 14 ώρες όταν στήθηκε μπροστά στον φακό για πρώτη φορά. «Ξαναβγαίνει λίγο από το αυτοκίνητο καθώς σκέφτεται στιγμιαία, και αυτοί οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ έξυπνοι, πως μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ΜΜΕ για να εξυπηρετήσει τον σκοπό του», δηλώνουν ειδικοί.

Δύο ημέρες μετά ξαναχτυπά. Πράος, ψύχραιμος, ανέκφραστος απαντά στις απανωτές ερωτήσεις των δημοσιογράφων. «Μας έδεσαν, τους είχαμε πει ήδη πού είναι τα χρήματα. Κατάλαβα ότι η Καρολαίν είναι νεκρή όταν με έλυσαν οι αστυνομικοί».

Τόσο σίγουρος για τον ίδιο και το σχέδιό του, δεν αποφεύγει την οπτική επαφή. «Τουναντίον δεν αποφεύγει την βλεμματική επαφή αλλά αυτό που συμβαίνει στην πορεία μιας δήλωσης το βλέμμα αλλάζει κατεύθυνση και βλέπουμε πάρα πολύ συχνά έναν άνθρωπο να επιχειρεί να πιάσει το πρόσωπο του».

Αγγίζει το πρόσωπο του, όπως θα το άγγιζε ένας άνθρωπος που κλαίει. Όμως πίσω από τις παλάμες του δεν υπάρχουν δάκρυα. «Έχουμε πάρει πολλή αγάπη από όλον τον κόσμο».

Τρεις μέρες μετά το έγκλημα κι ενώ ακόμη είναι ο μοναδικός που ξέρει την αλήθεια, δηλώνει βέβαιος για τη σύλληψη των ανύπαρκτων δραστών. «Αν υπάρχει κάποιος να τους βρει είναι τα παιδιά αυτά». Αυτήν την στιγμή είναι 10-15 άνθρωποι στον δρόμο και ψάχνουν. Είμαι συνέχεια σε επικοινωνία μαζί τους».

Οι «δύσκολες ώρες» στην Αλόννησο

Στις 14/05/2021 καταφτάνει στην Αλόννησο έχοντας στο πλευρό του μια ολόκληρη χώρα. Είναι η ευκαιρία του να δώσει τη μεγάλη παράσταση. Ξέρει ότι τα βλέμματα μιας ολόκληρης χώρας θα είναι πάνω του. Ντυμένος στα μαύρα, κρατά σφιχτά στην αγκαλιά του καθ’όλη τη διάρκεια της κηδείας το μόλις 11 μηνών βρέφος. Έχει προετοιμάσει προσεκτικά λέξη λέξη τον επικήδειο. «Ήμουν πολύ τυχερός που την γνώρισα. Πάρα πολύ τυχερός που με αγάπησε. Και είναι η μητέρα του παιδιού μου».

Το θέατρο συνεχίζεται και στα κοινωνικά δίκτυα. Έχουν περάσει 14 μέρες από το έγκλημα. Οι ψίθυροι ότι κάτι δεν ταιριάζει στην εκδοχή του πιλότου έχουν αρπίσει να φουντώνουν. Ινώς νιώθει την ανάγκη να ανασυνταχθεί. Οι εμφανίσεις του μειώνονται, οι δηλώσεις του γίνονται λακωνικές και τα χαρακτηριστικά του προσώπου καλύπτονται.

Και στο τέλος, αποκαλύφθηκε

Ημέρα 37η. Επιστέφει στην Αλόννησο για το μνημόσυνο. Εκεί που νιώθει ότι τον πιστεύουν και τον στηρίζουν περισσότερο. Πιθανόν σχεδόν πεπεισμένος πια ότι έχει κάνει το τέλειο έγκλημα, αγκαλιάζει σφιχτά τη συντετριμμένη μάνα της Καρολάιν, 8 ώρες πριν μάθει πως τα τα χέρια που την άγγιζαν ήταν τα ίδια που έπνιξαν την κόρη της. «Υπάρχει ένα στιγμιότυπο που αγκαλιάζει την μητέρα και φεύγει το βλέμμα του και κοιτάζει τις κάμερες. Δείχνει έναν άνθρωπο που σκέφτεται ότι πρέπει να μείνει πιστός στο σχέδιο του».

Κάτω από την τελευταία ανάρτηση του πιλότου στις 16 Μάιου στο Instagram, τα μηνύματα συμπαράστασης που τη συνόδευαν «πνίγηκαν» από το κύμα οργής που γιγαντώθηκε μετά την ομολογία του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Η ποινή που τον περιμένει

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος, σημείωσε πως οι ποινές για τέτοια εγκλήματα είναι συγκεκριμένες. «Έως ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία της συζύγου του και 10 χρόνια κάθειρξη γιατί σκότωσε τον σκύλο».

Ο κ. Λύτρας υιοθέτησε εξ αρχής την άποψη ότι «κάτι δεν κολλούσε» στο σενάριο της ληστείας στα Γλυκά Νερά, αφού οι υποτιθέμενοι ληστές «είχαν πειράξει μόνο το κουτί της Μονόπολη και τίποτε άλλο». «Η ισόβια κάθειρξη είναι τα 16 χρόνια η ποινή», σημειώνει ο ποινικολόγος, τονίζοντας ότι δε θα εκτίσει λιγότερο χρόνο από αυτόν στη φυλακή.

Διαφορετικός θα είναι ο χρόνος φυλάκισής του σε περίπτωση ωστόσο που το αναγνωριστούν ελαφρυντικά. «Τότε θα εκτίσει τα 3/5 της ποινής του».