Η δημοσιοποίηση από το ΓΕΕΘΑ ως ειδήσεως, συνοδευόμενης και από σχετικές φωτογραφίες, της επισκέψεως του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στην έδρα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (32 ΤΑΞΠΖΝ) στο στρατόπεδο «Συνταγματάρχη Γεωργούλα» στη Νέα Ιωνία Βόλου, καθώς και η εν συνεχεία επίσκεψή του στο ναυλοχούν στο λιμάνι της πόλεως αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ», σηματοδοτεί την επισημοποίηση μιας νέας επιχειρησιακής καταστάσεως αναφορικώς με την ταχεία και άμεση αντίδραση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην έδρα της 32 ΤΑΞΠΖΝ, στην οποία βεβαίως έχει υπηρετήσει στο παρελθόν, έχοντας διατελέσει μάλιστα και Διοικητής Τάγματος Πεζοναυτών, από τη στιγμή της εντάξεώς της υπό την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.



Εκεί ο Στρατηγός Φλώρος ξεναγήθηκε στους χώρους του στρατοπέδου, συνεχάρη το προσωπικό για το έργο που συντελέστηκε έως σήμερα, δίνοντας οδηγίες για συνέχιση της προσπάθειας τόσο της Διοικήσεως όσο και του προσωπικού, ώστε να διατηρηθεί και να διασφαλιστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ταξιαρχίας, η οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε «αποτελεί κρίσιμο και υπολογίσιμο αποτρεπτικό παράγοντα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Ακολούθως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» το οποίο ναυλοχεί την περίοδο αυτή στο λιμάνι του Βόλου, όπου και επιθεώρησε τα τμήματα ετοιμότητος της 32 ΤΑΞΠΖΝ. Μιλώντας προς αυτά και προς το πλήρωμα του σκάφους επεσήμανε «τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η παρουσία του πλοίου στην περιοχή ως προς την άμεση δυνατότητα ανάληψης αποστολής από τμήματα του Σχηματισμού», όπως σημειώνεται σχετικώς από το ΓΕΕΘΑ.



Μάλιστα ο ίδιος ο Αρχηγός με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έγραψε τα εξής: «32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών και Αρματαγωγό ΡΟΔΟΣ. Επίσκεψη στα τμήματα της ΔΕΠ που ανά πάσα στιγμή θα επιχειρήσουν όπου απαιτηθεί. Επαγγελματισμός, ετοιμότητα, ηθικό και υπερηφάνεια. ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ!!».

Όλα τα ανωτέρω «μεταφράζονται» στο ότι από τη στιγμή που η 32 ΤΑΞΠΖΝ υπήχθη υπό διοίκηση της ΔΕΠ, ένα από τα αρματαγωγά του Αρχηγείου Στόλου θα βρίσκεται μονίμως στο Βόλο, ως ένα είδος «αρματαγωγού σκοπούντος πλοίου», φυσικά εκ περιτροπής (συνήθως θα αλλάζει μετά από 2 εβδομάδες παραμονής του εκεί). Το πλοίο θα είναι σε ετοιμότητα ΑΜΕΣΟΥ απόπλου μαζί με το τμήμα ετοιμότητος της Ταξιαρχίας και τον οπλισμό του, για να μεταβεί ΑΜΕΣΩΣ, όπου απαιτηθεί και υπάρχει θέμα, μειώνοντας έτσι σημαντικότατα τους χρόνους αντιδράσεως.