Η UEFA ανακοίνωσε την αύξηση της προσέλευσης των φιλάθλων στο Γουέμπλεϊ από τις 29 Ιουνίου, δηλαδή για τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Euro 2020, λόγω της βελτίωσης της υγειονομικής εικόνας στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.

Ο κόσμος δίπλα στη μεγάλη διοργάνωση

Η συνολική χωρητικότητα του γηπέδου αρχίζει από τις 82.000 θεατές και φτάνει μέχρι τις 90.000, αναλόγως τους κανόνες ασφαλείας κάθε διοργάνωσης, μέχρι τώρα λειτουργεί με το 25% της χωρητικότητάς του στα παιχνίδια του 4ου ομίλου.

Η αυξημένη προσέλευση αφορά στον επόμενο αγώνα της φάσης των 16 που θα διεξαχθεί στις 29 Ιουνίου, αλλά και στους ημιτελικούς και τον τελικό που έχουν οριστεί να γίνουν στην πρωτεύουσα της Αγγλίας. Ωστόσο, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ακόμα δεν έχουν αρθεί από την βρεταβνική κυβέρνηση και μπορεί να οδηγήσουν την UEFA σε μετάθεση των ημιτελικών και του τελικού στην Ουγγαρία, με αποτέλεσμα η αύξηση της επιτρεπόμενης προσέλευσης να μην ισχύσει.

Από την πλευρά της η UEFA ανέφερε

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τις τοπικές αρχές, στην προσπάθεια να επιτραπεί οι φίλαθλοι των συμμετεχουσών ομάδων να παρευρεθούν στους αγώνες, χρησιμοποιώντας αυστηρά τεστ και εντός φούσκας, που σημαίνει ότι η παραμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο θα διαρκέσει λιγότερο από 24 ώρες και οι κινήσεις τους θα περιοριστούν σε εγκεκριμένα ΜΜΜ και σημεία μόνο».

Δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση μέχρι στιγμής, όμως αν η βρετανική κυβέρνηση κάνει αποδεκτά τα σχετικά αιτήματα της UEFA, τότε οι αναμετρήσεις θα γίνουν στο Γουέμπλεϊ.